stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

hu
hu
0 11.07.2016 19:23:58

Martin Oraže je novi železar

Arsen Perić
Ekipa Sij Acroni Jesenice, ki bo v naslednji sezoni nastopala v alpski hokejski ligi, ima prvo tujo okrepitev. Danes so na Jesenicah sklenili dogovor z nekdanjim avstrijskim reprezentančnim branilcem Martinom Oražejem, ki je slovenskega porekla.

Na Jesenicah se še naprej gradi ekipa za novo sezono. Odprtih je še kar nekaj igralnih mest, vodstvo kluba pa jih želi zapolniti s kakovostnimi igralci, seveda v okviru sposobnosti. Tako je mesto v ekipi dobil prvi tujec. Čeprav nima slovenskega državljanstva, pa ima 31-letni, 191 cm visoki in 82 kilogramov težki Oraže veliko slovenskega v sebi, saj ima slovenske prednike, obiskoval je slovenske šole in končal slovensko gimnazijo.


Oraže je slovenskim ljubiteljem hokeja dobro znan, saj je kar enajst sezoni igral v ligi EBEL, ki jo je spoznal skozi domači Beljak, nato pa je igral tudi za Gradec, Dunaj in nato še za Dornbirn. Zadnji dve sezoni je igral v ligi INL za ekipo Lustenau. Lahko se pohvali z naslovom prvaka EBEL in državnega prvaka Avstrije z ekipo VSV, osvojil pa je tudi naslov v ligi INL z ekipo Lustenau. Z avstrijsko člansko reprezentanco je nastopil na dveh svetovnih prvenstvih. V Innsbrucku je leta 2008 osvojil prvo mesto v diviziji I, leto kasneje pa nastopil v Švici na elitnem prvenstvu.

Kot branilec ima spoštljivo statistiko. V ligi EBEL je odigral 599 tekem, dosegel je 61 zadetkov in prispeval še 141 asistenc. V tem času je na klopi za kaznovane presedel 389 kazenskih minut. V ligi INL je odigral 80 tekem, dosegel je 21 zadetkov in prispeval še 50 asistenc. Na kazenski klopi je presedel 99 minut.

Članki iz rubrike