stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Primož Salmič
Primož Salmič
0 24.09.2015 09:49:07

Blaž Mesiček: Minutaže si nisem dal zapisati v pogodbo

www.alesfevzer.com
Zasuk k mladim, ki bodo dobili priložnost, je moto, o katerem se v Unionu Olimpiji v zadnjih sezonah precej govori.

Zdi se, da bi letos prvič zares lahko doživeli njegovo uresničenje z Blažem Mesičkom kot vzorčnim primerom.

Osemnajstletnik je tretje leto v Olimpiji, prvo sezono je bil v mladinskem pogonu, lani je nastopal tako za mladince kot za LTH Castings in bil eden najboljših igralcev druge slovenske lige. Vodil ga je Gašper Potočnik, ki bo njegov »šef« tudi zdaj, ko je podpisal pogodbo za člansko ekipo.

"Gašper me dobro pozna, mislim, da bo zato obema lažje. Ve, kaj so moje prednosti in kje so slabosti, kaj moram še izpopolniti, jaz pa tudi poznam njegov sistem," Mesiček meni, da bo sodelovanje potekalo dobro in da bo Potočnik vedel, kaj narediti, da bo iz njega izvlekel najboljše, tako kot je to počel lani. "Včasih mi je rekel, da če česa ne bom dobro delal, verjetno ne bom nikoli prišel do članov Olimpije. To pa je bil moj cilj in s tem me je motiviral, da sem nekatere stvari poskušal popraviti."

IZBRAL OLIMPIJO, NE OLIMPIE
Cilj je bil priti v prvo ekipo zmajev, a kot eden najobetavnejših igralcev v Evropi je imel ponudbe tudi od drugod, resno je zagrizla predvsem Olimpia iz Milana. "Tehtal sem med Milanom in Olimpijo, a sem se odločil ostati, ker so tu dobri pogoji za delo. Tu sem doma, poznam okolje, trenerja. Imel sem sicer ponudbe iz drugih klubov, a sem se odločil, da bom za zdaj ostal tu."

mesicek 1 af
www.alesfevzer.com

Nekateri igralci se ob podpisu pogodb dogovorijo o svoji minimalni minutaži. Posebej pri mlajših košarkarjih to ni tako redek pojav, ki pa ga Mesiček ni ubral. "V pogodbi nimam zapisanega nič takega. Mislim, da si mora vsak mlad igralec zaslužiti svojo minutažo, in ni prav, da bi bilo kaj takega zapisano v pogodbi. To ni pravično, vsi moramo biti enakovredni, da si lahko na treningu izborimo minutažo," je povedal, da ni zahteval posebnih zagotovil za igro, pa čeprav se zaveda, da priti do minutaže ne bo lahko, saj ga čaka prva sezona na res visoki ravni, na kakršni doslej še ni igral.

Da gre za nekaj drugega od tistega, česar je bil vajen doslej, je spoznal že na treningih. "Seveda je drugače, vseeno je to raven višje. Treningi so močnejši, igralci prav tako, tudi višji so. Na začetku sem imel nekaj težav, s časom pa sem se privadil in večjih težav ne bi smelo biti," je prepričan 197 centimetrov visoki branilec, ki pa lahko po potrebi zaigra tudi na mestu organizatorja igre.

Na njem je bil na pripravljalnih tekmah Olimpije, ko ekipa še ni bila popolna. "Odkar je prišel Wright, se vse bolj vključujem na pozicijo dva, ki je moja primarna, na treningih pa še vedno igram tudi na enki. Glede minut pa bom moral pokazati, da lahko igram s temi fanti, in si na treningih priboriti vsako minuto, ki jo bom nato imel priložnost odigrati na tekmi."

Prav Wright je v letošnji ekipi eden tistih najbolj izkušenih igralcev, od katerih se bo učila mlajša garda, z Mesičkom na čelu. "Starejši nam poskušajo pomagati, mi mladi pa jih poslušamo in se poskušamo od njih čim več naučiti. Spoštujemo jih in poskušamo upoštevati nasvete tako na parketu kot tudi sicer."

mesicek

OD MLADIH NOG PARTIZANOVEC
Prejšnji teden se je Mesiček mudil v Lillu, pa ne le kot gledalec, ampak je sodeloval na mladinski All-Stars tekmi, na katero so bili povabljeni vsi najboljši mladi igralci stare celine. "Bilo je kar v redu. Potovanje je bilo kar naporno, naša treninga pa niti ne, tako da smo bili do tekme spočiti," se je spomnil dogodka izpred nekaj dni, na katerem je dosegel sedem točk. S svojo predstavo ni bil zadovoljen. "Ker lahko pokažem veliko več. A na teh tekmah je pomembno, da igralci uživamo. Mislim, da nihče od nas še ni igral pred tako številčnim občinstvom, bilo je sedem tisoč gledalcev. Vsi smo bili navdušeni. Pomembno je, da smo uživali."

Številčnejše občinstvo se mu odslej obeta tudi na klubskih tekmah, zaradi česar pa ne čuti strahu ali pritiska. "Gledalci mi nikoli niso predstavljali pritiska, kvečjemu dodatno motivacijo." Bo tako tudi takrat, ko bodo s tribun Pionirja zagrmeli grobarji? "Že od mladih nog navijam za Partizana in to bo zame izziv," se je zasmejal in dodal, da ga črno-beli nikoli niso vabili v svoje vrste.

mesicek af
www.alesfevzer.com

Članki iz rubrike