zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

ps
ps
0 08.10.2015 09:52:37

Drugi proti tretjemu: Tajfun pri Crveni zvezdi

Grega Wernig
Šentjurčani skoraj z vsako tekmo lige ABA pišejo nov del klubske zgodovine. Tokrat jih čaka gostovanje v kultnem Pionirju, pri evroligaški Crveni zvezdi. Dvoboj je na sporedu drevi ob 19. uri.

Proslave zmage nad Krko ni bilo, ker ni bilo časa. Pa bi si Šentjurčani prav zaslužili kakšno nagrado za tisto, kar so pokazali v treh četrtinah tekme z Novomeščani, posebej v drugem polčasu. Trener Dejan Mihevc sicer stalno poudarja, da je še prostor za napredek, a to, kako so njegovi varovanci odigrali v drugih 20 minutah torkovega obračuna, je bilo najbrž blizu tega, kar si želi videti na vsaki tekmi. Seveda vseh 40 minut, to je tisto, kar bo najbrž tudi pred današnjo tekmo naročil igralcem. Le tako se lahko nadejajo, da bi evroligašu na njegovem parketu morda zagrenili življenje.

Zvezda sicer še ni ekipa, kakršna bo čez mesec, dva. Dobila je sicer vse tri tekme, a na nobeni ni delovala prepričljivo ves čas, kvaliteta, ki jo ima, pa je vsakič pretehtala v njeno korist. Dejanu Radonjiću se tako danes niti slučajno ne bo tako poznalo, da manjkata poškodovana Marko Tejić in Nemanja Dangubić, kot se bo Mihevcu, da ne bo mogel računati na Ceolo Clarka in Milana Sebiča.

Predvsem prvega bo pogrešal, a pri ameriškem organizatorju igre, ki ima težave s hrbtom, niso želeli tvegati, posebej ker gre za tekmo z izrazitim favoritom, in je raje ostal doma, da se pripravi za nedeljski obračun v Golovcu z Budućnostjo. Sebičeva odsotnost je načrtovana, fant je zaposlen in že pred sezono je bilo jasno, da ne bo zraven na vseh gostovanjih.



"Crvena zvezda je po doslej videnem zagotovo eden glavnih kandidatov za osvojitev naslova prvakov lige ABA tudi. Sestavila je odlično ekipo, za katero verjamem, da ima velike ambicije tudi v evroligi. Kljub temu smo se mi na tekmo pripravili kot na vsako drugo. Zavedamo se, da so naše možnosti za presenečenje v Pionirju minimalne, a se tekme že prav veselimo," je pred potjo v Beograd povedal Mihevc, ki je s svojo ekipo na tretjem mestu lestvice.

Zvezda bo gotovo še bolj pritiskala na zunanjo linijo Tajfuna, ker ne bo Clarka, Domna Bratoža čaka težka naloga, morda tudi Aleksandra Tomića, če bo po težavah s poškodbami prvič letos zaigral. Pri prenosu žoge bosta morala pomagati tudi Sandi Čebular in Aleksander Ponjavić, zelo agresivni igri rdeče-belih pa bodo izpostavljeni tudi ostali.

Tomaž Bolčina najbrž že razmišlja, kako se bosta z Emirjem Zimićem zoperstavila grškemu orjaku Sofu Skorcanitisu. "Smo pred enim od najtežjih možnih gostovanj, saj je Crvena zvezda velik favorit. Gostitelji imajo ekipo, ki je, kljub nekaterim poškodbam, izjemno popolnjena na vseh položajih. Mi bomo skušali prikazati podobno predstavo, kot na zadnjih tekmah," pravi Primorec v vrstah slovenskih prvakov. Morali jo bodo, drugače jih bo domači stroj hitro povozil.

Članki iz rubrike