stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Primož Salmič
Primož Salmič
6 01.02.2017 08:06:27

Še dva tedna časa za rešitev, sicer stečaj Uniona Olimpije

M24
Predsednik uprave BTC-ja Jože Mermal je bil včasih predsednik kluba, zdaj pa je na čelu sponzorskega sveta, ki ima ključno vlogo pri njegovem (morebitnem) reševanju.

Sodišče je že pred dobrim mesecem dni zavrnilo postopek poenostavljene prisilne poravnave kluba. Sploh še iščete rešitve ali ste se tudi vi vdali v usodo in gre Olimpija v stečaj?

Mogoč je tudi stečaj, ker poenostavljena prisilna poravnava ni uspela. Sponzorji se nismo mogli do konca poenotiti, kaj hočemo oziroma kdo bo pokril dolg. Toda sponzorji se hkrati sprašujemo oziroma pravimo, da dolg ni naša stvar. To ni podjetje. Sponzorji dajejo sredstva za tekoče poslovanje in strategijo kluba, v katero verjamejo. Mi v Sloveniji pa mislimo, da so sponzorji dolžni urejati finančne obveznosti tudi za nazaj. To je ta problem, saj ne gre za 100.000 evrov in bi lahko vsak takoj nakazal 10.000 ter bi bil mir in bi se začeli ukvarjati s košarko, ekipo in rezultati, ne pa s finančnimi zadevami.

Torej se ne boste poskušali še na kakšen drugačen način lotiti poravnave dolga? 

Še vedno sem optimist, zdaj vlagam zadnje napore kot predsednik sveta sponzorjev. Okrog smo poslali nov predlog, kako bi se tega lahko lotili. Lotimo pa se ga lahko samo tako, da sponzorji podpišemo tri-, štiriletne pogodbe s klubom. Trenutno je tako podpisal le BTC, kar je bistveno premalo, saj nismo in nikoli ne bomo ter ne smemo biti milijonski vlagatelji. To je logično.

CELOTEN INTERVJU SI LAHKO PREBERETE V TISKANI IZDAJI ČASNIKA EKIPA SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA SPLETNI STRANI TRAFIKA 24.SI!

Članki iz rubrike