stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

ku
ku
1 02.03.2017 11:02:13

Navijači navijali v drugi dvorani, junak tekme pa Slovenec (video)

sn
Zadar je sinoči z razpletom v zadnji sekundi za točko premagal Cibono in pobegnil Krki na dnu lestivce lige ABA. Junak dvoboja je bil Slovenec Maj Kovačević. Člani Tornada so navijali v drugi dvorani.

Zadar je torej slavil v Višnjiku, prava navijaška zabava pa je bila v legendarnih Jazinah. Navijači so na takšen način izrazili nezadovoljstvo z aktulanimi, pa tudi z nekdanjimi vodilnimi možmi njim ljubljenega kluba. V večji dvorani na Višnjiku so bile tako tribune skoraj povsem prazne, tam je bilo morda le 1000 gledalcev, Jazine pa so spominjale na najbolj vroče košarkarske dvoboje iz preteklosti.

visnjik
sn


Izkupiček od približno 2500 vstopnic, kolikor so jih za ogled tekme na velikem zaslonu kupili zadrski navijači, bo šel v humanitarne namene - za pomoč Anđeli Piplović, ki ima Rettov sindrom.

Tekmo, ki je zelo pomembna za razplet na dnu lestvice, saj bo zadnjeuvrščena ekipa ob koncu rednega dela izpadla iz lige, je odločil Novomeščan Kovačević in tako, zanimivo ter ironično, morda celo zabil žebelj v krsto svojega matičnega kluba. Krka je namreč zdaj zdrsela na zadnje mesto, odločala pa bosta zadnja dva kroga.

kovacevic
Maj Kovačević
sn


KDO JE KOVAČEVIĆ?
Rojeni Novomeščan, visok 196 centimetrov, ki bo konec meseca dopolnil 27 let, igra na položaju organizatorja igre oziroma branilca. Iz domače Krke se je v sezoni 2010/11 preselil v Laško, potem na Kodeljevo k Slovanu, pred sezono 2012/13 pa se je kljub več ponudbam slovenskih klubov odločil za odhod v tujino. Dve sezoni je preživel na Slovaškem (Nitra in Komarno), eno v grški drugi ligi (Pagrati), v prejšnji je nosil dres Širokega, potem pa je sprejel ponudbo Zadra. Slednji je imel zaradi neurejenega poslovanja težave z registracijo novih igralcev, zato je Kovačevića jeseni za nekaj časa posodil Heliosu. Dalmatinci so Slovenca, ki so si ga tako zelo želeli v svoji ekipi, naposled vendarle dočakali, ta pa jim za zaupanje vrača z odličnimi igrami.


KDO S KOM V ZADNJIH DVEH KROGIH?
Krka bo najprej gostovala pri Partizanu, v zadnjem krogu pa bo gostila Cibono. Zadar bo na drugi strani najprej gostoval pri makedonskem Karpošu, v zadnjem krogu pa bo gostil Union Olimpijo. Mornar bo najprej gostil Igokeo, potem pa gostoval pri MZT-ju, slednji pa bo pred tekmo z Mornarjem še gotoval pri Budućnosti. Zadar, Mornar in MZT (vsi 8-16) imajo zmago več od Krke (7-17), ki ima boljši izkupiček na medsebojnih tekmah le z Dalmatinci, z ostalima dvema moštvoma pa slabšega.

Članki iz rubrike