pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Brigita Langerholc Njena.si

Brigita Langerholc se je z družino preselila na ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

STA
STA
0 14.09.2023 13:27:19

Konec neznank: V zmajevem gnezdu tudi nekdanji slovenski reprezentant, to je nova moč!

alesfevzer.com
V dresu slovenskih košarkarskih prvakov Cedevite Olimpije bodo v prihajajoči tekmovalni sezoni lahko znova računali na nekdanjega slovenskega reprezentanta, 36-letnega veterana Jako Klobučarja. Klobučar se po več kot desetletju tudi uradno vrača v zmajevo gnezdo, so potrdili na klubski spletni strani.

Klobučar, ki igra na položaju branilca, je poleti zaigral na vseh petih pripravljalnih tekmah Cedevite Olimpije, v povprečju pa je dosegal 6,8 točke na tekmo.

Klobučar je za ljubljanski kolektiv že igral med letoma 2008 in 2010 ter leta 2011. Klobučar, 198 centimetrov visoki košarkar, je v preteklosti nosil tudi drese Krke, Slovana, Partizana, Ulma, Istanbula, Galatasaraya, nazadnje pa je bil del madžarske ekipe Kecskemet.

V svoji lasti ima Klobučar tri naslove slovenskega državnega in tri naslove slovenskega pokalnega prvaka, leta 2014 pa je bil tudi najkoristnejši igralec finala slovenskega državnega prvenstva. S Partizanom je v sezoni 2010/11 osvojil naslov srbskega državnega in pokalnega prvaka.



"Vesel sem, da sem se po daljšem obdobju spet vrnil v domače okolje. Igranje za Olimpijo mi je v čast, po drugi strani pa odgovornost, ker je to ekipa, ki ima vedno najvišje cilje. Ekipa je nova, zagotovo bo potreben čas, da se uigramo, vendar verjamem, da se bomo v polnih Stožicah veselili zmag in novih lovorik," je ob vrnitvi v zmajevo družino za spletno stran povedal Klobučar.

"Jaka je izkušen igralec in dober fant, ki je z nami od začetka priprav. Priskočil nam je na pomoč v času, ko smo pogrešali kar nekaj igralcev na zunanjih položajih. Začeli smo graditi sistem in tu se je izkazal s svojimi izkušnjami, zato smo se odločili, da ga zadržimo za celotno sezono," je ob podpisu pogodbe s Klobučarjem povedal glavni trener Simone Pianigiani.

V elitni evroligi je Klobučar v dresu takratne Union Olimpije zaigral na 18 tekmah, še 16 nastopov v evroligaški druščini pa je zbral v dresu Partizana. V malo več kot 12 minutah, ki jih je v povprečju preživel na parketu, je dosegal 3,0 točke, 1,2 skoka in 0,7 asistence. V evropskem pokalu je za Galatasaray nastopil na desetih tekmah, v povprečju pa dosegal 5,5 točke, 2,7 skoka in 2,3 asistence.

Značke: košarka, slovenija, dp

Članki iz rubrike