franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

STA
STA
0 16.01.2024 17:08:34

Domžale odslej s senegalskim centrom

Profimedia
Košarkarji Kasai Heliosa Domžal bodo odslej pod košema močnejši za novega centra.

Pridružil se jim je namreč Sidy Djitte, 29-letni in 208 cm visoki Senegalec, ki ima nekaj izkušenj iz Evrope, tudi iz lige Aba2, kjer je pred časom igral za Sutjesko, pri kateri je v 12 tekmah povprečno dosegal 14 točk in 12 skokov, so sporočili iz domžalskega kluba. V letošnji sezoni je pomagal razvojni ekipi Juventuta - C.B. Prat v Španiji, kjer je z omejeno mentorsko vlogo igral povprečno 15 minut na tekmo.

"Pri iskanju novega centra nismo hiteli, ko pa se je pojavila možnost prihoda Djitteja, smo se zanj hitro odločili. V ligi Aba2 je ta igralec že pustil dober vtis. Žal ga je takrat ustavila poškodba. Po sezoni in pol igranja v Avstraliji in Španiji je dobri fizični formi, tekmovalno pa verjamemo, da ga lahko hitro vrnemo na želen nivo. Gre za marljivega vsestranskega centra, od katerega pričakujemo predvsem skok in obrambo," je dejal trener Domžalčanov Damjan Novaković.

"Vesel sem bil klica Kansai Heliosa, saj sem glede kluba dobil odlična priporočila. Verjamem, da so Domžale v trenutni fazi moje kariere dobra odločitev. Želim pomagati ekipi in soigralcem do čim boljših rezultatov, sebe pa znova vrniti v težji tekmovalni ritem," pa je s prihodom v Domžale zadovoljen Senegalec, ki je študiral in igral košarko na univerzi Clemson v Južni Karolini.

Značke: helios, sidy-djitte

Članki iz rubrike