stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

ku
ku
1 18.02.2024 13:55:32

Obradović za jezik potegnil Vučića, ta pa razkril, kdo daje denar Partizanu in Crveni zvezdi

aba
V teh dneh po Evropi potekajo zaključki pokalnih tekmovanj. V Sloveniji je slavila Cedevita Olimpija, na Hrvaškem Zadar, v Srbiji pa Crvena zvezda.

Slavje rdeče-belih proti večnemu tekmecu Partizanu v Nišu še vedno odmeva. Sijajno navijaško vzdušje v dvorani Ćair je očaralo ves svet, v srbskih košarkarskih krogih pa odmeva odziv trenerja poražene ekipe Željka Obradovića.

"Vedeli smo, kaj nas čaka. Ti trije gospodje, ki so nocoj sodili, niso dorasli takšni tekmi. Vzdušje je bilo dobro. Nekaj je bilo zbadljivk, a naj na tem tudi ostane," se je priljubljeni Žoc dotaknil sojenja. Potem pa stopnjeval svoje besede.

"Ko sem prišel nazaj, so takoj začeli govoriti, da je to državni projekt. Naj vodilni ljudje Partizana javnosti pokažejo podatke in na glas pojasnijo, kakšen državni projekt sem. Ker to je absolutna laž. Kot trener sem osvojil precej lovorik, najbolj ponosen pa sem na lansko. Vem, kje delam."


Na koncu je Obradović celo izjavil, da bo moral razmisliti, kako naprej. Navijači pa se zdaj sprašujejo, ali je s temi besedami napovedal svoj odhod.

Kmalu zatem se je v enem od intervjujev Obradovićevih besed dotaknil srbski predsednik Aleksandar Vučić. Zmotile so ga izjave trenerja Partizana, češ da črno-beli niso državni projekt. "To je odvraten napad na državo, ki se dogaja vsak dan. In ne le od tega človeka, ampak tudi od drugih klubov, tudi Crvene zvezde. Vedno ste proti državi. Ko dosežete uspeh, rečete, da ste ga dosegli 'kljub državi'. Ampak v resnici ničesar ne bi bilo, če ne bi bilo te države. Verjetno ni kluba v Evropi, ki bi imel takšno podporo države, kakršno imata Partizan in Crvena zvezda," je med drugim ostro povedal Vučić.

Potem je še razkril, kako klubi v Srbiji plačajo davek. "Mi jim danes damo denar, oni pa naslednji dan plačajo davke. Če jim ne bi dali denarja, ne bi igrali v Evropi. To je neposreden denar od države in od podjetij, od katerih je država zahtevala, da pomagajo. Gre za velike vsote denarja."

Vučić je nadaljeval, kako oba kluba uporabljata beograjsko Areno po trikrat nižji ceni. Nekateri podjetniki morajo podpreti kluba, čeprav sploh niso njuni navijači. Tako je, ker kluba nista v privatnih rokah. "Najlažje se je dreti 'Vučić p*der'. Ta dva kluba ne bi obstajala brez države, to je resnica."

Članki iz rubrike