stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

ue
ue
1 29.02.2024 15:12:30

Bo on naslednji trener zmajev? Olimpija naj bi snubila tega trenerja!

Martin Metelko
Bo v Stožice prišel ta strokovnjak?

Po koncu reprezentančnih tekem se pozornost spet seli na klubsko košarko. V Stožicah je bilo tudi ta čas le navidezno zatišje. Pravzaprav slednjega, ko gre za iskanje trenerja za naslednjo sezono, ni že nekaj časa, saj odgovorni pri Cedeviti Olimpiji zadnje tedne intenzivno iščejo stratega, ki bo ekipo popeljal v novo sezono. Bolj ali manj je namreč jasno, da bo Zoran Martić na klopi le do konca te sezone. Kakšen senzacionalen uspeh v ligi ABA bi sicer morda vse skupaj postavil na glavo, a dejstvo je, da se v klubu ozirajo za novim trenerjem.


Pred časom je bil blizu dogovor z Aleksandrom Džikićem, ki je zapustil Izrael, kjer je vodil Hapoel iz Jeruzalem, in nato prevzel reprezentanco Gruzije. Zdaj naj bi bil, tako je prvi poročal srbski Meridian Sport, prva želja Zvezdan Mitrović. Črnogorski trener je nazadnje vodil Galatasaray, tudi še takrat, ko je zanj že igral Klemen Prepelič. Poslovil se je konec januarja, potem, ko se je po enem od porazov v Fibini ligi prvakov sporekel z navijači in s z enim spustil v glasen besedni obračun.

Pred tem je nekaj let deloval v Ukrajini, nato pa je vodil Monaco in Asvel. S klubom iz kneževine je osvojil eurocup. Med letoma 2017 in 2019 je bil tudi črnogorski selektor.

Članki iz rubrike