pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

liz
liz
0 21.11.2014 19:26:54

Rešili so jih po 26 urah (foto)

vszi
Na severovzhodu ZDA je v zadnjih dneh zapadlo približno dva metra snega.

Snežni zameti pa so povzročili pravi kaos, nekatera območja so praktično odrezana od sveta, iz Buffala pa poročajo o vsaj šestih smrtnih žrtvah. Zanimivo je, da je prav Buffalo znan po obilnih snežnih padavinah, vendar so tokratne tudi za to območje res nekaj posebnega, a to še ni vse, padavine naj bi se nadaljevale.

Med drugim je bil močno moten letalski promet, čeprav je letališče odprto. Vendar je zaradi katastrofalnih razmer na cestah težko priti do letališča. Eno od bolj pretresljivih zgodb so doživele tudi košarkarice Niagare, ki so se v ponedeljek zvečer vračale domov iz Pittsburgha. Dvoboj so izgubile, pred njimi je bila triurna vožnja do doma, ki pa se je nato močno raztegnila. Njihov avtobus je namreč obtičal v snegu na cesti.

Dekleta so o svoji stiski in težavah, v katerih so se znašle, svet obvestile s pomočjo različnih socialnih omrežij, prek katerih so objavljale fotografije. S tem so kljub težki situaciji ohranjale pozitivno vzdušje.



Celotna odisejada je trajala celih 26 ur, reševalci so namreč do njih prišli šele v sredo v zgodnjih jutranjih urah. Potem so jih odpeljali na policijsko postajo, kjer jih je čakal nov avtobus, s katerim so se lahko odpeljale domov. "Vse skupaj se je začelo v torek okoli druge ure zjutraj. Kmalu zatem smo se ustavili in se od takrat nismo mogli več premakniti. Že na igrišču smo preživele težak konec tedna in neprijetne stvari se kar niso končale," je za ameriške medije povedala trenerka Kendra Faustin

Na srečo se je v tem primeru vse dobro končalo. Kljub pomanjkanju hrane, so bila vsa dekleta razmeroma dobro razpoložena. Zanimivo je, da je bil med petindvajseterico potnikov na avtobusu tudi trenerkin enoletni sin. "S seboj smo imeli nekaj prigrizkov. Našli smo še šest steklenic vode, ki smo jo varčno uporabljali. Sprva smo sicer mislili, da bo vse skupaj trajalo kakšno uro, nato je minilo 12 ur pa 24 ur," je dejala Faustinova, in povedala, da so dodatno vodo pridobivali iz snega. Za konec je dodala, da je ravno objavljanje fotografij na socialnih omrežjih pomagalo, da so dekleta ostala dobre volje. "To je res pomagalo, saj gre za stvari, ki jih obožujejo."

Moštvo pa med prisilnim postankom še zdaleč ni bilo samo, na avtobus so namreč prišli še nekateri vozniki, ki so iskali zatočišče pred snežnim metežem.

Članki iz rubrike