stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

liz
liz
0 30.03.2015 11:19:49

Američan "posnemal" Marka Milića (video)

vszi
Najprej se bomo vrnili v preteklost.

Četrtega marca 1995 je Marko Milić na tekmi vseh zvezd slovenske lige poskrbel za spektakularno zabijanje prek avtomobila. Posnetek dogajanja v ljubljanski Hali Tivoli je zelo hitro zakrožil po svetu in navdušil ljubitelje košarke. Kranjski košarkar je imel takrat komaj sedemnajst let in je tako na svojevrsten način opozoril nase.

Zdaj pa se vrnimo v sedanjost. Konec tedna je v Vilni potekala all-star tekma tamkajšnjega prvenstva (LKL) in seveda so bili gledalci deležni tudi ostalega nepogrešljivega programa, ki tradicionalno spremljajo tovrstna srečanja.


Povsem razumljivo je, da ni šlo niti brez tekmovanja v zabijanju. V tem je prisotno občinstvo s svojimi vragolijami daleč najbolj navdušil Travis Leslie. Petindvajsetletni in 193 centimetrov visoki ameriški branilec je pometel s konkurenco. Član Lietuvos Rytasa je namreč uprizoril dve zabijanji, ki jima ostali tekmovalci niso bili kos.

Najprej je uspel zabiti prek 216 centimetrov visokega Grigorija Hižnjaka. Potem pa je na vrsto prišla še poslastica večera. Na parket so pripeljali avto priznane nemške znamke in ga zapeljali pred koš. Leslie je vzel zalet, preskočil avto, žogo dobesedno "zatlačil" skozi obroč in poskrbel za val navdušenja v dvorani.

Kljub temu pa ima omenjeno zabijanje vseeno (veliko) napako, če ga primerjamo z zgoraj omenjenim zabijanjem Marka Milića. Leslie je med "letom" proti obroču namreč stopil na pokrov avtomobila in s tem močno razvrednotil svoj dosežek.

Članki iz rubrike