pri belokranjcu Svet24.si

Podnevi jih ne vidijo, ponoči pa se vsi ...

los Svet24.si

70-letnik se je plazil po grmovju, a ni preživel ...

1694618501-img-8801-purg-1694618444412 Necenzurirano

19 kirurgov pisalo ministrici, naj ustavi načrte ...

kaloh irgl logar Jure Klobcar Reporter.si

Nižje plače za Logarja in upornike iz SDS: ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Tekmovalci Njena.si

Sprememba v programu in razočaranje za ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

ku
ku
0 26.05.2016 22:13:14

Davisa je skromnejša sezona stala 24 milijonov dolarjev

Anthony Davis
Reuters
Ker Anthony Davis ni dobil zadosti glasov, da bi se uvrstil v eno izmed najboljših treh petork sezone v ligi NBA, je ostal brez zajetnih 24 milijonov dolarjev.

Plača krilnega centra New Orleansa bo kljub temu vrtoglava, saj bo na njegov račun v petih letih vseeno priteklo zavidljivih 120 milijonov dolarjev, a verjetno se bo vseeno težko sprijaznil z izgubo tako visokega zneska. Do predvidoma 144-milijonske pogodbe bi prišel v primeru, če bi v času štiriletne pogodbe, ki jo je podpisal kot novinec, bodisi osvojil naziv najkoristnejšega igralca lige bodisi dvakrat igral na tekmi zvezd bodisi dvakrat zasedel mesto v eni od najboljših treh petork sezone. Lani je zadnja dva kriterija izpolnil, letos pa mu to ni uspelo, čeprav ima za seboj individualno gledano dobro sezono.

V njej je dosegal 24,3 točke, 10,3 skoka in dve blokadi na tekmo, a ga je stal slab izkupiček njegove ekipe, saj so Pelikani dosegli le 30 zmag, ob tem pa je izjemni krilni center izpustil kar 21 tekem.

Prvo petorko sicer sestavljajo Steph Curry (Golden Statea), Russell Westbrook (Oklahoma), DeAndre Jordan (Los Angelels Clippers), LeBron James (Cleveland) in Kawhi Leonard (San Antonio). V drugi petorki so Chris Paul (Clippers), Damian Lillard (Portland), DeMarcus Cousins (Sacramento), Kevin Durant (Oklahoma) in Draymond Green (Golden State). V tretji najboljši postavi pa so Kyle Lowry (Toronto), Klay Thompson (Golden State), Andre Drummond (Detroit), Paul George (Indiana) in LaMarcus Aldridge (San Antonio).

Eden najsrečnejših po omenjenem izboru je nedvomno Damian Lillard, ki si je z imenovanjem v drugo petorko prislužil 12,5 milijonov bogatejšo pogodbo.

Članki iz rubrike