Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ku
ku
0 24.05.2016 08:55:10

Toronto izenačil na 2:2

Reuters
Košarkarji Toronta so v finalu vzhodne konference lige NBA premagali Cleveland s 105:99 in izid v zmagah izenačili na 2:2. Ekipi igrata na štiri zmage.

Kyle Lowry, ki je ob porazih svoje ekipe na prvih dveh tekmah skupaj dosegel le 18 točk, je tokrat vpisal 35 točk, tudi ključno polaganje 22,5 sekunde pred koncem, DeMar DeRozan je dodal 32 točk. Lowry, ki je že na tretji tekmi dosegel 20 točk, je na četrti zgrešil le šest od 20 metov iz igre in zadel štiri od sedmih metov za tri točke. Kar 15 točk je imel v drugi četrtini (30:17), ko so si domači priigrali znatno prednost, ki pa se je v zaključku stopila. Pred zadnjim delom so domači vodili z 78:69, gostje so v nadaljevanju zadeli 11 točk zaporedoma in povedli z 88:87, sledila pa je tesna končnica, katere zaključek je pripadel domačim.

"Videl sem, da sem na prvih dveh tekmah s slabo igro izbrisal vse dosežke, ki sem jih dosegel pred tem. Trdno sem bil odločen, da bo poslej drugače. Toda nikakor ne smemo dopustiti tekmecem, da po našem vodstvu spet pridejo v igro z izjemnim delnim izidom, ko nas nadigrajo," je ocenil Lowry, trener Toronta Dwane Casey pa je dodal: "Čestitke fantom, sedaj se v resnici borimo za prvaka. Odločeni smo, da bomo šli, kolikor je mogoče daleč."

Na drugi strani je LeBron James v statistiko zabeležil 29 točk, Kyrie Irving pa 26 za prve nosilce iz Clevelanda, ki so po uvodnih domačih zmagah doživeli poraza na gostovanju v Kanadi. "Kyle in DeMar vodita svojo ekipo že vso sezono. Tekmo smo začeli na napačen način, posebej drugo četrtino, in tekmeci so nam ušli. Toda če potegnem črto, imamo še vedno vse stvari v svojih rokah," je menil zvezdnik gostov James, ki je imel še devet skokov in šest podaj.

Peta tekma bo v noči na četrtek v Clevelandu.


Vzhodna konferenca, finale


Toronto Raptors - Cleveland Cavaliers 105:99
(izid v zmagah je izenačen na 2:2)

Članki iz rubrike