Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 25.05.2016 09:41:25

Branilci naslova NBA le še korak od izpada

Ekipa Oklahoma City Thunder je v finalu zahodnega dela severnoameriške košarkarske lige NBA premagala Golden State Warriors s 118:94 in vodi s 3:1 v zmagah. Branilce naslova prvaka tako le še ena tekma loči od izpada iz letošnje končnice.

Prvi mož srečanja je bil Russell Westbrook s trojnim dvojčkom, saj je v statistiko vpisal 36 točk ter po 11 skokov in podaj. "Prišli smo res daleč, smo na pravem mestu, toda še vedno nismo prišli do konca. Še vedno smo zgolj ena od štirih ekip, ki se še poteguje za naslov. Tako moramo sesti, se pogovoriti, kako moramo igrati na naslednji tekmi, da končamo posel," je povedal Westbrook.

Kevin Durant je za zmagovalce dosegel 26 točk, Serge Ibaka in Andre Robertson pa po 17. Oklahoma je ob polčasu vodila z 19 točkami razlike in tudi v drugem polčasu ni popuščala. "Skušali smo igrati preprosto košarko, obenem pa nam je uspela tudi dobra obramba," je menil Durant.



Pri gostih se je izkazal Klay Thompson s 26 točkami, kar 19 jih je nanizal v tretji četrtini, najkoristnejši igralec lige Stephen Curry pa je za prve nosilce zbral le 19 točk in je zadel le šest od dvajsetih metov. Bojevniki so imeli kar 21 izgubljenih žog, kar je negativni rekord tokratne končnice, in so po nedeljskem porazu s 105:133 doživeli še drugi zaporedni poraz, prvič v sezoni.

"Neverjetno, zgrešil sem veliko žog. To je bil zelo slab večer, toda gotovo bo na naslednji tekmi bolje, ni še vsega konec, nasprotno, imamo še možnosti," se je prepričeval Curry. Toda zgodovina ne govori v prid njegovemu moštvu, saj je doslej le devet ekip v zgodovini NBA po zaostanku z 1:3 nato napredovalo.

Članki iz rubrike