pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

rp
rp
0 28.12.2016 11:05:36

George Karl: V NBA tudi doping in steroidi

George Karl
Reuters
Legendarni ameriški trener je v svoji avtobiografiji zapisal, da se košarkarji v ligi NBA dopingirajo in jemljejo steroide.

Knjiga pod imenom: "Besni Karl: Mojih 40 let preživljanja NBA velikanov, generalnih menedžerjev in slabe selekcije meta," odkriva podrobnosti iz kariere trenerja in njegov odnos z igralci.

"Hvalimo se, da imamo boljši program za teste dopinga glede na NFL ali MLB, a očitno imamo težavo z dopingom igralcev, resda drugačen kot pred 30 leti. Ta problem me muči mnogo bolj od budal, ki uporabljajo rekreativne droge," je napisal Karl.

Kot je pojasnil, se igralci dopingirajo s hormoni rasti, kariero pa si podaljšujejo tudi z raznimi nedovoljenimi sredstvi.

"Naj mi kdo pojasni, kako nekateri z leti postanejo bolj suhi in bolje pripravljeni? Kako si tako hitro opomorejo od poškodb? Zakaj izven sezone hodijo v Nemčijo? Dvomim, da zaradi kislega zelja. Verjetno gre za nova nedovoljena sredstva, ki jih imajo v Evropi, a jih je težko prepoznati. Želimo da uspehe dosegajo najboljši športniki, ne najboljši prevaranti. Ob tem ne vemo, kaj lahko naredimo glede tega vprašanja," je dodal Karl, ki je v svoji trenerski karieri med drugim treniral Cleveland, Golden State, Seattle, Denver in dvakrat tudi madridski Real.

Članki iz rubrike