Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

lp
lp
0 15.09.2015 13:22:29

Lakovič vendarle spet v Barceloni

Nikola Miljković
Po poročanju katalonskih medijev je Jaka Lakovič podpisal pogodbo z drugo ekipo Barcelone.

Z vodstvom svojega nekdanjega kluba se je 37-letni Ljubljančan dogovarjal že pred dnevi, vendar do sklenitve sodelovanja takrat ni prišlo. Očitno so se pogovori nadaljevali in se na zadovoljstvo obeh vpletenih strani uspešno končali.


Lakovič se je za zdaj dogovoril za enoletno sodelovanje, ideja o skupni prihodnosti pa je sicer dolgoročna. "Moja vloga v moštvu bo seveda drugačna, kot je bila v času mojega prvega bivanja v Barceloni," je pojasnil nekdanji slovenski reprezentant, ki bo v dresu druge ekipe še pomagal na parketu, obenem bo mentor mlajšim igralcem, pripravljal jih bo za vstop v prvo ekpo, po skorajšnjem koncu kariere pa bo na voljo vodstvu kluba. Skupna ideja namreč predvideva njegovo vključitev v strokovno službo v klubu.

Rekorder po številu nastopov za slovensko reprezetnanco je že opravil zdravniški pregled. Drugemu moštvu Barcelone so bo na treningu priključil ta teden. V petek, ko Barcelona B igra prvo tekmo v novi sezoni (polfinale katalonske lige), bržkone še ne bo v kadru.

Lakovič je v Barceloni preživel pet sezon (2006-2011) in v tem času s katalonskim velikanom osvojil evroligaški naslov (2010), dva naslova španskega prvaka (2009, 2011) in tri španske pokale (2007, 2010, 2011).

"V Barceloni se počutim kot doma. Tukajšnji ljudje so me zelo lepo sprejeli in me imajo za svojega," je še povedal Lakovič, ki je seveda zelo zadovoljen z razpletom. Navsezadnje je Katalonka tudi njegova izbranka Helena.

Poleti se je Lakovič dogovarjal tudi z Unionom Olimpijo, vendar do resnih pogovorov ni prišlo.

Članki iz rubrike