Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

ps
ps
0 19.09.2015 14:28:02

Felipe Reyes: Dončiću moramo pokazati pravo pot

Španski zvezdnik je spregovoril o slovenskem super talentu.

Kapetan španske reprezentance Felipe Reyes je tudi kapetan madridskega Reala, v katerem si garderobo od zadnje sezone deli tudi z Luko Dončićem. In prav mnenje o velikem slovenskem upu nas je zanimalo. "Je še zelo mlad fant z zelo svetlo prihodnostjo, vsak dan trdo dela, da bi se ves čas izboljševal. Po zaslugi izjemnih kvalitet, ki jih ima, se je do zdaj zelo izkazal v nižji kategorijah in si izboril mesto v prvi ekipi, v njej pa dodatno napreduje," je začel hvaliti Dončića Reyes in še kar nadaljeval: "Je igralec, ki na igrišču lahko naredi ogromno, zna dobro podajati, metati, skakati, resnično je njegova kakovost zelo raznolika. Če vemo, da gre za fanta starega zgolj 16 let, to ni kar tako."

Res ne, Reyes pa že dobro pozna primer še enega fanta, ki je pri tej starosti že bil na vsaj taki ravni, kot je Dončić. Dolgoletni soigralec iz španske reprezentance Ricky Rubio je star šele 24 let, pa se zdi, kot da je na sceni že celo večnost. O primerjavi z Dončićem je Reyes dejal: "Gre za različna igralca. Res je, da sta do podobne starosti oba naredila veliko, mislim pa, da je Luka boljši strelec in da lahko tako v obrambi kot v napadu boljše skače. Rubio je boljši v obrambi, a sta res drugačna, tako da ju je težko primerjati."



Pri 35 letih bi bil lahko Reyes tudi Dončićev oče, imata v garderobi morda podoben odnos? "Ne bi rekel, da sem v garderobi njegov oče," se je zasmejal izkušeni krilni center. "Mu pa seveda pomagam, kadar le lahko in kjerkoli lahko. Seveda se zavedam, da je zelo mlad in da potrebuje nasvete ali drugačno pomoč, posebej od nas veteranov, ki mu moramo pokazati pravo pot. Skupaj z nami in našo pomočjo ima še boljše možnosti za napredek in za to, da nekega dne postane zelo pomemben za Real Madrid." In Slovenijo, upamo.

Značke: košarka, dončić, reyes, real

Članki iz rubrike