zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Življenje spremenilo Saško in ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

ku
ku
0 02.10.2016 18:06:45

Nachbar kot v najboljših časih (video)

V španski ACB ligi, ki velja za najmočnejše državno prvenstvo v Evropi, v tej sezoni igra kar sedem slovenskih košarkarjev. V svojo četrto sezono na Iberskem polotoku je vstopil tudi Boštjan Nachbar, ki po dve letih igranja za Barcelono zdaj že drugo leto brani barve prvoligaša iz Seville.

Sodeč po uvodnem srečanju bo eden ključnih igralcev Betisa, ki se je nedavno pridružil nogometni zeleno-beli družini iz andaluzijskega glavnega mesta, še naprej slovenski veteran. Pri 36 letih očitno še ni rekel zadnje besede, na prvi tekmi nove sezone je namreč za zmago v Madridu pri Estudiantesu (82:95) v dobrih 30 minutah dosegel 30 točk, dosegel pet trojk in imel tudi pet skokov.


Čeprav se je Nachbar že po domačem EuroBasketu poslovil od dresa z državnim grbom, bi glede na skoraj nepremostljive težave z visokimi krilnimi igralci še kako koristil selektorju Igorju Kokoškovu, a iz te moke kajpak ne bo kruha.

V dresu Betisa od tega poletja dalje igra tudi Domen Lorbek, ki je tokrat na parketu prebil nekoliko manj časa kot Nachbar in dosegel dve točki. Luka Dončić je ob zmagi Reala nad Unicajo (101:90) v skoraj 19 minutah ob stoodstotnem metu iz igre dosegel šest točk, v svojo statistiko je vpisal tudi štiri podaje. Jaka Blažič je v dresu Laboral Kutxe, ki je v gosteh odpravila Obradoiro (76:92), dosegel 11 točk, medtem ko mladega Jurija Macure ni bilo v postavi. Miha in Luka Lapornik sta bila različno uspešna. Prvi je dosegel le dve točki, vendar je njegov Bilbao v gosteh premagal Fuenlabrado (80:89), drugi pa je bil z osmimi točkami (dve trojki) sicer uspešnejši, njegovi ekipi pa to ni pomagalo – Joventut je namreč za dve točki izgubil v Murcii.

Članki iz rubrike