državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

matija-rupel Njena.si

Skrito v raju: Igralec na odru gol kot glista

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Primož Salmič
Primož Salmič
0 25.03.2015 14:36:54

Liga Telemach: Tanka linija smrti

Grega Wernig
To bo deset krogov zagrizenega boja. Prenešene točke iz medsebojnih dvobojev prvega dela so poskrbele za to, da imamo vsaj štiri ekipe, ki se lahko enakovredno vključijo v boj za prvo in drugo mesto. Ti vodita v četrtfinale, na drugi strani zadnje mesto pomeni neposredni izpad, četrto in peto pa kvalifikacije za obstanek. Linija med izločilnimi boji in bojem za obstanek je torej zelo tanka.

ŠENČUR GGD

Izkušnje v takih mini ligah pogosto igrajo odločilno vlogo. In če kaj, potem ima trener Kešelj med svojimi varovanci precej takih, ki vedo, kako se stvarem streže, ko je vsaka tekma praktično kvalifikacijska. Četrtfinalu so bili Gorenjci zelo blizu že po prvem delu, v katerem so med drugim dvakrat premagali Krko, zdaj hočejo vanj "po obvoznici".

880-22-pavic gw


HOPSI POLZELA

Je tista ekipa, ki je s sistemom prenašanja točk iz medsebojnih tekem pridobila, saj je zdaj izenačena s Šenčurjem ter ima zmago več od Portoroža in Heliosa. Kar nekaj sprememb je bilo v moštvu od začetka sezone, tudi še tik pred koncem prvega dela, v katerem so Polzeljani nihali med odličnimi in slabimi predstavami.

880-22-atanackovic ap


HELIOS SUNS

Večina prvega dela je bila popravljanje napak, storjenih ob gradnji moštva lansko poletje. Domžalčane smo po prvem delu vsi pričakovali v zgornjem domu, ne pa pri dnu. Pet zaporednih zmag ob koncu je razlog za optimizem, čeprav Gašper Okorn ne taji, da je še marsikaj daleč od tistega, kar bi rad. Uvrstitev v končnico je za to ekipo nuja.

880-22-mocnik gw
Jan Močnik
Grega Wernig


PORTOROŽ

Zapisali bi lahko podobno kot v uvodnem delu pri Šenčurju. Tudi v Luciji domuje zelo izkušeno jedro igralcev, kar bo adut v ligi za obstanek. Primorci so bili v prvem delu edini z zmago nad Tajfunom, to nekaj pove o kvaliteti, ki jo ekipa premore, sploh če je popolna. To je verjetno tudi glavna želja trenerja Subotića za drugi del.

880-22-ozbolt ap


MARIBOR NOVA KBM

Pred tedni se je zdelo, da so Štajerci pred kolapsom, ko so drug za drugim odšli trener Gašperin in nekateri nosilci igre. Obdržali so se nad gladino, pretres pa se je še kako poznal na rezultatih. Zaključek prvega dela je minil v mislih na drugega, ko bo glavni cilj obstanek, mešati štrene četverici pred njimi pa praktično nemogoče.

880-22-ruphin dw


ELEKTRA ŠOŠTANJ

Lahko ekipa, ki ni zmagala na niti eni tekmi v prvem delu, sploh goji upe na obstanek? Lahko, če vprašate Šoštanjčane, ki se ne nameravajo predati brez boja. Moštvo je danes videti povsem drugače kot na začetku sezone, gotovo je boljše. A deset tekem je presneto malo, če startaš z minusom štirih zmag za najbližjim tekmecem.

880-22-malus ap

Članki iz rubrike