Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 07.10.2015 10:27:15

Vsi klubi v ligi Telemach od začetka sezone

vszi
Izvršni odbor Košarkarske zveze Slovenije (KZS) je na redni seji med drugim sprejel sklep, da bodo morali od sezone 2016/17 vsi klubi v ligi Telemach nastopati od začetka.

Od sezone 2016/17 vsi klubi v ligi Telemach od začetka sezone, so sporočili iz KZS. Doslej so se najboljše ekipe, med drugimi Union Olimpija in Krka, ligi pridružile v drugi fazi tekmovanj.

Pred sejo IO KZS je potekal sestanek vodstva zveze s predsedniki vseh združenj, ki so skupaj pripravili izhodišča, ki jih je IO tudi soglasno podprl. IO je sprejel odločitev, da bodo morali vsi klubi od sezone 2016/17 v ligi Telemach sodelovati od začetka, kar so pred tem z večino potrdili tudi klubi v Združenju klubov Lige Telemach. Tudi v naslednji sezoni bo v najmočnejši slovenski ligi nastopalo dvanajst ekip.



Že v tej sezoni se bo zgodila sprememba v pokalu Spar. Namesto tradicionalnega finalnega turnirja osmerice bodo ljubitelji košarke lahko na enem turnirju spremljali najboljše štiri ekipe, udeleženci pa bodo znani po šestih kvalifikacijskih krogih. Zadnji krog bo potekal v istem tednu kot finalni turnir, ekipe pa bodo odigrale po dve tekmi, po eno doma in v gosteh.

IO je med člane KZS sprejel dva nova kluba in sicer ekipi Veterani Laško in Sevnice, sprejel pa je tudi nekaj novosti v tekmovalnih pravilih.

Članki iz rubrike