nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

doncic dallas Ekipa24.si

Dončić je razkril, kaj se dogaja z njegovim ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

ps, jz
ps, jz
0 18.06.2016 17:53:29

Zoran Janković: Nočem se vmešavati v Olimpijo, spremembe pa se bodo zgodile

Na vprašanja tožilstva Janković ni želel odgovarjati.
Nikola Miljković
Odkar je ljubljanski župan, oktobra pa bo na tej funkciji že polnih deset let, se ime Zorana Jankovića pogosto pojavlja v povezavi z Unionom Olimpijo, zlasti ko gre za pomembne odločitve. Zdaj naj bi spet prišel čas zanje in logično se omenja tudi njega.

Prav on naj bi stal za pobudo, da se to poletje zgodijo spremembe. V Olimpijo naj bi se vrnila nekatera velika imena, ki so nekoč že bila v njej. "Res se govori o tem, toda v tem trenutku je ključno to, da se dogovorijo s sponzorji. Kot župan lahko rečem le, da bo Mestna občina Ljubljana še naprej stala za Olimpijo, tako kot doslej. Torej, Ljubljana bo ostala sofinancer Olimpije. Pomembno je, da se klub na novo formira in da se ustvari finančno stabilno zaledje, saj bodo novi ljudje le tako lahko delali, kot je treba," je dejal župan, ki poudarja, da se noče vmešavati v to, kaj se bo zgodilo. "Naj se dogovorijo sami. Nočem se vmešavati, ker bi to pomenilo, da od zadaj vodiš nekatere stvari, kar pa ni dobro. Prepričan pa sem, da se bodo zgodile spremembe. Mesto Ljubljana bo stalo za Olimpijo, ne glede na to, kdo bo predsednik," je na eni strani izključil sebe in na drugi z napovedjo sprememb dal vedeti, da dobro ve, kaj se dogaja "v zakulisju".

Tudi zadnje besede glede predsednika bi lahko bile pomenljive. Jani Möderndorfer županove podpore prav gotovo nima, tako kot je zdajšnji predsednik nima več prav veliko s strani okolice. "Tega ne bom komentiral. Že pred šestimi leti sem povedal, da je bil sedanji predsednik začasna rešitev, ker tega mesta ni hotel sprejeti nihče. Tudi on se takrat za to funkcijo ni odločil povsem sam, prosili so ga člani izvršilnega odbora. Sem pa takrat opozarjal, da bo vrnitev na pota stare slave izjemno težka, ko bomo enkrat izpadli iz evrolige. Tisto leto, ko je bil v klubu Jure Zdovc, je imela Olimpija 1,3 milijona prihodkov od vstopnic in televizijskih pravic, danes pa le desetino tega. Danes na tekme hodijo le še najzvestejši navijači Olimpije."

781-22-jankovic GW
Grega Wernig

TAK, KI LAHKO NAGRAJUJE ALI KAZNUJE
Saj teoretično tudi je samo to. Slovenski ni bila že sedem let, tudi pokalna lovorika je zadnji dve sezoni zgolj želja. "Klub je na žalost na točki, ko slabše ne more biti. Trenutno stanje v košarkarski Olimpiji je res žalostno, vendar tega ne bi komentiral, ker se ne želim mešati v politiko kluba," je še enkrat poudaril Janković. Toda ko gre za iskanje predsednika, se vedno znova omenja tudi njegova vloga pri tem. Čeprav naj je po lastnih besedah ne bi imel in se noče vmešavati, pa župan ima predstavo, kakšnega kandidata bi morali iskati. "Že pred leti sem opozarjal, da je predsednik kluba lahko oseba, ki pride v garderobo in fante nagradi oziroma jih kaznuje. Če pa tega ne moreš storiti oziroma zagotoviti denarja za plače, potem je vse težje. Seveda, pomanjkanje denarja ni opravičilo, da igrajo slabo, lahko pa igralec reče, da ni dobil denarja, zasluženega plačila, in da zato ne bo igral. Motivacija je ključna za doseganje dobrih rezultatov. Kot navijaču Olimpije mi ni všeč, da igralcev, ki igrajo za moj klub, na cesti ne spoznam. Preveč hitro se menjajo, zato potem ni identifikacije navijačev z igralci in klubom."

OKROG 1,9 MILIJONA DOLGA
S slednjim se bo strinjal marsikateri, ki mu je pri srcu zeleno-bela barva, toda marsikdo bo dodal tudi, da je vse povezano z denarjem. In slednje navsezadnje še kako dobro ve tudi Janković. "Najprej je treba zaključiti sanacijo kluba. Dolga je nekaj več kot 1,9 milijona evrov in mora se poplačati ter klub postaviti na zdrave temelje. Predsednik Olimpije mora imeti klub in košarko rad. Dobro bi bilo, da bi imel tudi možnost, da je glavni sponzor, in tako zagotovil potrebna finančna sredstva. Brez tega ne gre. Menim, da bi to moralo biti podjetje, ki bo lahko prispevalo 800 tisoč do milijon evrov, s čimer bi se njegovo ime lahko pojavilo ob Olimpiji. Obstaja možnost, da bi v klub močneje vstopilo tudi podjetje iz tujine, kar bi bilo lahko zanimivo," je razkril župan in s svojimi besedami še enkrat posredno priznal, da nič v povezavi z Olimpijo ni skrito njegovim očem. Tudi vplivu?

Članki iz rubrike