Severni sij, slovenj gradec Svet24.si

Foto: Včerajšnji severni sij zopet viden tudi iz...

902623_106-intervju-prva1 Svet24.si

Županja odprtih vrat, ki deli stanovanja in ...

1715253201-dsc9430-01-1715253168875 Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo ...

košček pl Reporter.si

Podjetje očeta Erike Žnidaršič dobilo 100 ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

Poroka na prvi pogled Njena.si

Skrivnosten lokal, v katerem snemajo eksperiment

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

ku
ku
0 05.07.2016 15:59:04

Nekdanji zmaj pristal v Treh lilijah

Članska ekipa Zlatoroga, ki je v minuli sezoni igrala v finalu lige Nova KBM in osvojila končno tretje mesto v državnem prvenstvu, je odslej močnejša za Jana Špana (187 cm, 1992).

Triindvajsetletni košarkar, ki je nazadnje igral za Šenčur Gorenjsko gradbeno družbo, pred tem pa za Litijo, Union Olimpijo, Maribor, Slovan, Portorož in estonski Rakvere Tarvas, je podpisal enoletno pogodbo z možnostjo podaljšanja.

Špan je bil tudi član vseh slovenskih reprezentanc mlajših starostnih kategorij, vključno z izbrano vrsto do 20 let, ki je na evropskem prvenstvu 2012 na domačem parketu osvojila 7. mesto. 

V minuli sezoni je v Ligi Nova KBM zaigral na 28 tekmah, v povprečju pa dosegal 13,1 točke, 2,4 skoka in 4,3 podaje na tekmo, s čimer je zasedel 4. mesto na lestvici vseh igralcev prvenstva.

Direktor Zlatoroga Aleš Antauer je pojasnil, da je bil organizator igre želja kluba že pred leti, "nazadnje pa letos spomladi, ko je bil še član Šenčurja Gorenjske gradbene družbe, a se, žal, za sodelovanje nismo uspeli dogovoriti. Gre za odličnega košakarja, ki bo zagotovo pripomogel h kakovosti naše ekipe in bo magnet za naše navijače, tudi zato, ker njegov oče prihaja iz okolice Laškega. Vesel sem, da bo v prihodnji sezoni igral v naše dresu in mu ob tem izrekam dobrodošlico v Treh lilijah."



Jan Špan je izrazil zadovoljstvo, ker bo v novi sezoni nosi dres Laščanov: "Mislim, da je to prava ekipa za nadaljevanje moje kariere. Vselej sem želel igrati za najboljše slovenske klube in Zlatorog je zagotovo eden izmed njih. Klub ima odlično vodstvo ter strokovni štab z Alešem Pipanom na čelu in prepričan sem, da bo sestavil zelo konkurenčno ekipo, zato že komaj čakam začetek priprav in novo sezono."


Članki iz rubrike