sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

ps
ps
0 09.06.2015 22:00:02

All Legends: Ve se, kje se je naučil dajati banane

Arsen Perić
Gospe Nataši Kadunc iz društva Olimpiki je zlasti ob pomoči Slavka Kotnika uspelo na enem mestu zbrati številne slovenske športne legende, nekdanje in še aktivne. V Tivoliju so se na kombinirani košarkarsko-malonogometni tekmi zbrali s človekoljubnim namenom, zbrati čim več sredstev za pomoč Mladinskemu domu Malči Beličeve.

To je ustanova, ki socialno ogroženim otrokom in mladostnikom zagotavlja celodnevno oskrbo vse leto. V njej živijo otroci, ki zaradi neugodnih družinskih razmer ne morajo živeti v zavetju svojega doma. Namen športnikov – večinoma so bili to nogometaši in košarkarji, ki so tako nekako nadaljevali tisti dvoboj, ki se je zgodil ob lanskem košarkarskem All-staru – je bil iskren in pohvale vreden, a žal so zatajili tisti, ki bi morali čim bolj napolniti dvorano Tivoli.

Pričakovali smo, da bodo Zlatko Zahović, Sebastjan Cimerotič, Matjaž Smodiš in drugi privabili precej več gledalcev, kot jih je bilo v dvorani. Vsem tistim zagotovo ni bilo žal, da so prišli in se zabavali v košarkarskih in nogometnih (ne)spretnostih nekdanjih in zdajšnjih asov. Tako so zamudili tudi blokado, ki jo je Mile Aćimović podelil Borisu Gorencu in ki jo je komentator dogajanja Andrej Stare pospremil z besedami: "Vidi se, da je bil pri Rastoderju, bananarju!"

Zamudili so zgrešen prazen gol Raša Nesterovića, pa koš Dejana Zavca, ko mu je višje v zrak z dvigom pomagal kar Gorenc. Zamudili so tudi pomenljiv odgovor Zahovića, ko ga je drugi komentator Tom Lajevec vprašal, kaj narediti, da bo tudi ljubljanski nogomet prišel na višjo raven. "Zgledujte se po najboljših," je dejal Štajerec. In morda bi se tudi gledalci v prestolnici res lahko zgledovali po Mariboru ali kakšnem drugem kraju, kjer bi tudi podobna prireditev zagotovo imela boljši odziv med publiko.



EKIPA ZLATKA ZAHOVIĆA 
Dejan Zavec, Jasmin Čuturič, Rene Mlekuž, Slavko Kotnik, Sani Bečirović, Dušan Hauptman, Veljko Petranović, Roman Horvat, Darko Mirt, Mile Aćimović, Mladen Rudonja, Marinko Galić, Gregor Židan, Ermin Raković, Zlatko Zahović

EKIPA MATJAŽA SMODIŠA
Primož Kozmus, Tomaž Vnuk, Primož Peterka, Rašo Nesterović, Boris Gorenc, Goran Jagodnik, Slavko Duščak, Ivica Jurković, Sebastjan Cimerotič, Sašo Udovič, Ermin Šiljak, Miran Pavlin, Matjaž Smodiš

Članki iz rubrike