zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

nu
nu
0 24.09.2015 17:29:11

Američani: podvig Lewandowskega je na drugem mestu

Vsakdo ima svoj pogled na šport. In tako ameriški športni teoretiki menijo, da na drugi strani Atlantika obstaja dosežek, vreden večjega občudovanja kot 5 golov v devetih minutah.

Poljski napadalec Robert Lewandowski je v torek zvečer osupnil svet, ko je na srečanju nemškega nogometnega prvenstva med Bayernom in Wolfsburgom v devetih minutah petkrat zatresel mrežo volkov. Gre za podvig brez primere v svetu nogometa. Kaj pa v svetu športa nasploh? S tem vprašanjem so se pozabavali Američani. 

Prišli so do zaključka, da je podvig primerljiv, a vendarle še nekoliko težje izvedljiv od 37 točk košarkarja Klaya Thompsona v dobrih devetih minutah zadnje tekme rednega dela lanske sezone njegovega zmagovitega Golden Stata. Zato pa so Američani prepričani, da Lewandowski zaostaja za velikim zvezdnikom ameriškega nogometa. 



Legendarni Tom Brady, podajalec New England Patriotsov in tudi aktualni prvak NFL, je leta 2009 na tekmi proti Tennesseeju v dobrih devetih minutah vrgel pet podaj za tako imenovani touchdown. Po večini kriterijev, ki so jih postavili ameriški analitiki, je ta doseže zahtevnejši in težje izvedljiv od petih golov v devetih minutah našega nogometa.

Spodaj vam ponujamo posnetek Bradyjevega dosežka, vsekakor je treba upoštevati, da je pri ameriškem nogometu dejansko težje priti do posesti žoge, vse ostalo pa presodite sami.

Članki iz rubrike