pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

db
db
0 03.12.2015 14:21:18

Nižjeligaš pisal Hajduku in Dinamu, odgovoril le Bayern

Pri hrvaškem nogometnem klubu so želeli odigrati prijateljsko tekmo z enim od hrvaških velikanov, več pozornosti od obeh pa jim je namenil nemški prvak.

Nogometni klub Savski Marof nastopa v hrvaški regionalni ligi, letos praznuje 90 let obstoja. Ob tej priložnosti so želeli odigrati prijateljsko tekmo z zagrebškim Dinamom ali splitskim Hajdukom, ki bi privabila lepo število obiskovalcev in tako zaznamovala okroglo obletnico.

Pri nižjeligašu so se obrnili tudi na Hrvaško nogometno zvezo (HNS) in odgovorne prosili za pomoč pri organizaciji jubileja. Toda iz nobenega naslova niso prejeli odgovora. Dinamo, Hajduk in HNS so njihov apel gladko spregledali.

Po treh "košaricah" so se pri Savskem Marofu odločili, da, bolj za šalo kot zares, pišejo münchenskemu Bayernu. Na idejo so prišli zato, ker bodo Bavarci decembra v okviru lige prvakov gostovali pri Dinamu. Nemškemu velikanu so Hrvati ponudili tudi igrišče za trening in sodelovanje v mlajših kategorijah.

VZELI SO SI ČAS
In v nasprotju z vsemi pričakovanji je prišel odgovor. V klub je priromala ovojnica z uradnim logom Bayerna, v njej pa je bilo pismo, ki je jasno nakazovalo, da so si "Die Roten" vzeli čas za prošnjo majhnega hrvaškega kluba.

Prijateljske tekme sicer niso dobili, Bayern je namreč pojasnil, da ima te načrtovane za nekaj let vnaprej in da zaenkrat ne more ponuditi nikakršnega sodelovanja, toda Savskemu Marofu so Bavarci zaželeli veliko uspehov v prihodnosti.

"Niti v najbolj norih sanjah si nismo predstavljali, da bomo od Bayerna dobili odgovor. Odgovorili so - in to edini. V takšni nogometni instituciji so našli čas, da so sestavili odgovor in ga poslali nekemu majhnemu in neznanemu klubu. Vsa čast! In čeprav je odgovor negativen, je to za nas brez dvoma najlepše darilo za 90. rojstni dan," je povedal član uprave Savskega Marofa Mario Orsag.

Bayern Savski Marof

Značke: savski-marof, bayern

Članki iz rubrike