sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

marko-milosavljević Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marko le odigral ...

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

jz
jz
0 13.06.2016 17:40:42

Hart za dečka z levkemijo (video)

fb
Vratar angleške nogometne reprezentance Joe Hart se je izkazal z izjemno gesto, da je razveselil velika nogometnega navdušenca, ki je pred dvema letoma zbolel za krvnim rakom.

James Preston iz Hulla, ki je bil pred boleznijo navdušen nogometaš, se je izkazal za zelo pogumnega dečka. Potem, ko ga je junija 2014 na voziček in na kemoterapije priklenila levkemija, se ni predal. Cel čas je sanjal, da se bo vrnil na nogometna igrišča in bil hkrati goreč navijač angleške nogometne reprezentance. Nekaj dni pred njegovim 11. rojstnim dnevom, ga je v sodelovanju s trgovsko verigo Lidl Joe Hart presenetil na družinskem kosilu. Mladi James ni imel pojma, da mu je rojstnodnevno torto po tleh zvrnila številka ena angleške reprezentance. Tina Preston, Jamesova mama je potem dejala, da je bil njen sin, ki se je prebil skozi bolezen, izjemno presenečen in vesel, da so mu pripravili tako presenečenje. Potem je bil lahko na prijateljski tekmi med Anglijo in Portugalsko (2. junija) na Wembleyju še spremljevalec svojih idolov.
Izjemno lepo je, ko nogometni zvezdniki podprejo tako zgodbo dečka, ki se je boril z boleznijo po svojih najboljših močeh in jo po zadnjih pokazateljih tudi premagal. Da bi bilo le več takih zgodb s srečnim koncem.

Značke: joe-hart, levkemija

Članki iz rubrike