zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Pr
Pr
0 15.06.2016 11:06:36

LAŠKO KAMP: Leteli na krilih dobre energije

V soboto, 11. junija, je karavana Zlatorogove transverzale ponosa zavila v prostrane kočevske gozdove, med medvede in rise, tja daleč stran do koče pri Jelenovem studencu.

Vremenska napoved ni bila med najbolj optimističnimi. Nekaj dni pred napovedanim dogodkom jih je bilo premnogo bojazljivcev in dvomljivcev. Napovedane smo imeli številne goste, športne in glasbene, obetali smo si snemanje. Pričakovanja visoka, (vremenska) realnost pa nič kaj bleščeča.

Pa smo šli. Vseeno. Na vse ali nič. Če naj za kozoroge velja, da so trmasti, si lahko le predstavljate moč Zlatorogove trme. Ta je šele plemenita in neomajna! Ekipa, ki skrbi za nemoten ustroj sobotnih dogodkov, ni podlegla nočnim nevšečnostim (med 3. in 4. uro je še noč, drži?) in se že pred šesto zbrala na idilični lokaciji koče pri Jelenovem studencu. Tam jo je čakala ekipa Planinskega društva Kočevje. V sodelovanju z njim se je namreč zgodil tretji dogodek Zlatorogove transverzale ponosa, ki že sedmo leto zapored vsako planinsko sezono potuje po slovenskem sredogorju (in se vmes povzpne tudi do visokogorja). Na ta dan se je 756 pohodnikov in kolesarjev podpisalo v častno Zlatorogovo vpisno knjigo, v njihovem imenu bo Pivovarna Laško za vsak vpis donirala 1 evro (in k tej vsoti prištela še 244 evrov, da bo skupna vsota donacije 1000 evrov). Planinsko društvo Kočevje, ki v letošnjem letu praznuje častitljivih 65 let delovanja, bo donacijo porabilo za dodatna šolanja in izobraževanja ekipe markacistov.

250-30-lasko 2

A vrnimo se k jutru. To je bilo, ne pretiravamo, čarobno. Ko smo se vzpenjali do koče, nas je narava obdarila z enim najlepših sončnih vzhodov. V dolini se je vlekla bogata puhasta megla, nad njo je ozračje in okoliške vrhove ožarjalo krmežljavo sonce. Svetloba je igraje pronicala med krošnjami in na obraze vseh risala nasmehe. Energija kraja je bila močna, pozitivna in je dajala slutiti, da se obeta nepozaben dan.

Takšen je tudi bil. Od trenutka, ko je na sceno stopil Tim Mastnak, ki se mu je nekoliko pozneje pridružil še Rok Marguč – oba najboljša slovenska virtuoza v deskanju na snegu, ki štrene mešata tudi v svetovnem vrhu –, se je ozračje razživelo. Vročica je dosegla vrelišče, ko so malce pred poldnem na sceno stopili smučarski orli. Urša Bogataj, Špela Rogelj, Jurij Tepeš in Peter Prevc! Mladi in stari, vsi so prisostvovali snemanju, ki se je ta dan izvajalo za potrebe akcije Gremo v hribe. Potem ko so povoskali in oskrbeli smuči, so se na njih tudi pomerili. V vmesnem času so oder okupirale še ene zvezde, tokrat glasbene. Matjaž Jelen z zasedbo Šank Rock je dokazal, da se v hribih ne posluša zgolj harmonika, temveč da se še kako prileže tudi čisto pravi rock.

250-30-lasko 3

Matjažu bosta nastop v hribih in srečanje s slovenskimi orli zagotovo ostala še dolgo v spominu. Kot se za rockerje spodobi, so tudi Matjaževe sanje, da skoči med razgreto množico, ki ga ujame in nosi po rokah. Kdo bi bil boljši inštruktor za to kot prvaki v skakanju in poletih? Vas zanima, kako se je razpletlo? Počakajte na posnetke in si oglejte, kaj vse smo ušpičili na Kočevskem.

Toliko na hitro. Kaj vse se je dogajalo in kako imenitno smo se imeli, je težko zapisati. Zato vam bomo v drugem tednu pokazali videoposnetke. Najbolje pa, da se nam kar pridružite! V soboto, 25. junija, bomo za brado pocukali Kralja Matjaža in osvojili Peco.

Značke: kamp, laško, prevc

Članki iz rubrike