franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

ku
ku
0 26.07.2016 15:39:31

Jordan je žalosten in frustriran

Profimedia
Legendarni košarkar Michael Jordan je v pogovoru za ameriške medije dejal, da je dovolj hude napetosti med ameriško policijo in Afroameričani. Obenem je dvema združenjema doniral dva milijona dolarjev.

"Zaradi delitev in rasne napetosti sem žalosten in frustriran. V zadnjem času je vse huje in huje. Vem, da je ta država več od tega, zato ne morem biti več tiho. Treba je najti rešitev, s katero bi bili temnopolti enako in pravično obravnavani. Na drugi strani moramo spoštovati in podpreti policiste, ki tvegajo svoja življenja, da bi nas zaščitili," so bile besede Jordana.

Rasna napetost je vse močnejša, potem ko so policisti v začetku julija v Louisiani in Minnesoti ubili dva Afroameričana, osem policistov pa je bilo ubitih v napadih temnopoltih skrajnežev.


Jordan je še izrazil upanje, da se bodo v ameriški družbi zgodile konstruktivne spremembe, po katerih bi zavladal mirni medrasni dialog.

Najboljši košarkar vseh časov je sicer lastnik kluba Charlotte Hornets v ligi NBA, njegovo bogatstvo pa je ocenjeno na več od milijarde dolarjev. Od te zajetne vsote je doniral dva milijona dvema združenjema, ki promovirata razumevanje med policijo in državljani.

"To ni dovolj denarja, da bi se rešile vse težave, vseeno pa močno upam, da bo v pomoč pri spremembah na bolje," je še povedl Jordan, ki je bil s Chicagom šestkrat prvak lige NBA.

Članki iz rubrike