Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

tk
tk
0 26.10.2016 14:45:15

Živjo, nogomet: Kombi odpeljala nekdanja reprezentanta (video)

Nikola Miljković
Jesensko deževje je prekinila sončna in idilična sobota, ki je bila kot naročena za četrti turnir Živjo, nogomet! Pivovarne Union. Tokrat je vse tiste, ki so bili željni dokazovanja svojega nogometnega znanja, in tudi vse obiskovalce vonj po pivu in čevapčičih popeljal v Velenje, kjer se je pravi nogometni praznik odvijal ob jezeru.

Serija petih jesenskih turnirjev se počasi bliža koncu, pred nami je le še drugi primorski turnir, tokrat v Novi Gorici to soboto. Ljubitelji malonogometnih spretnosti pa so še vedno pod vtisom dogajanja v sončni idili ob velenjskem jezeru. Dogajanje se je začelo že v jutranjih urah, ko so potekali prvi dvoboji ekip na tokrat enem in edinem igrišču. Ob začetku dneva je bilo prijavljenih šestnajst ekip, ki so bile razporejene v štiri skupine, a zaradi nepredvidenih okoliščin in tehničnih težav sta morali na koncu dve moštvi svojo udeležbo odpovedati. A zaradi tega dogajanje ni bilo nič manj pestro. Nogometni navdušenci, ki so na nogometnih tekmah lahko uživali ob dobrem pivu in pestri kulinarični ponudbi, so hitro prišli na svoj račun.

361-14-zivjo velenje 6 nm
Nikola Miljković

Že od turnirja v Kopru se je namreč napovedovala zelo zvezdniška zasedba. V športnem parku na Bonifiki se je ob igrišču mudil Andraž Struna, na prvem turnirju v Fužinah je zmago slavil Amir Dervišević, na delu pa smo lahko videli tudi nemalo reprezentantov v malem nogometu, ki so se izkazali s svojim znanjem. In nismo se zmotili, v popoldanskem delu turnirja smo namreč na prizorišču turnirja zagledali nogometaše, ki so pritegnili največ zanimanja občinstva in ki so pri nasprotnikih zbudili največjo motivacijo, da jih premagajo in si s tem povečajo možnost za osvojitev polnega kombija pijače. Svoje bogato nogometno znanje so namreč v Velenju v ekipi Korektbau kazali Mirnes Šišić, Suad Fileković in Dalibor Radujko. Prva sta nekdanja reprezentanta, bila sta tudi del najboljših slovenskih ekip, tako da njunega znanja ni bilo treba posebej izpostavljati. Šišić je svoje prve nogometne korake v bogati karieri naredil prav v Velenju, nase pa je opozoril že na prvi tekmi, ko je v prvih minutah tekme z ekipo FC Priština dvakrat mojstrsko zatresel mrežo, svoje znanje pa je v navezi s Filekovićem kazal vse do finala, ki je bil na sporedu nekaj pred 20. uro zvečer. Še pred finalom smo spremljali streljanje šestmetrovk za končno 3. mesto in osvojitev 50 litrov pijače, kjer so bili uspešnejši igralci ekipe Smrkci, ki so prej v polfinalu klonili šele po kazenskih strelih. Nato pa je sledil vrhunec dogajanja, ki je ob Velenjsko jezero privabil lepo število gledalcev. V finalu, ki ga je zaznamovala velika bojevitost obeh ekip, sta se pomerila Korektbau in Remoplast Ultra Okno, ki je po mojstrskem zadetku tudi povedel. A nasprotniki so v drugem polčasu izenačili, za vodstvo ekipe Korektbau pa je poskrbela prav nekdanja reprezentančna naveza, za nameček pa so z novim zadetkom zapečatili svojo zmago.

361-14-zivjo velenje 1 nm
Nikola Miljković

S tem se je Korektbau pridružil ekipam Vunder Bar (Ljubljana - Fužine), RC Team (Domžale - Trzin) in Hoti's Style A (Koper), ki so se pred tem uvrstili na zaključni turnir naslednjo pomlad. Za najboljšega igralca turnirja je bil izbran Mirnes Šišić, ki je bil s svojim nogometnim znanjem najzaslužnejši, da je naslov prvaka in 1000 litrov pijače romalo v roke ekipe. Da je ekipa Korektbau že od začetka verjela v svojo zmago, dokazuje tudi dejstvo, da so že ob začetku tekmovanja poskrbeli za to, da je bilo po koncu na varnem vseh 1000 litrov pijače, ki so se je razveselili poleg kolajn in pokalov, medtem ko je drugouvrščena ekipa prejela 100 litrov pijače. Naslednji turnir bo na sporedu že to soboto, ko bo čas za novogoriški turnir, zadnjega to jesen.

JESENSKI SPORED
24. 9. 2016 – Ljubljana (Fužine)
Zmagovalci: Vunder Bar
1. 10. 2016 – Domžale (Športni park Mlake, Trzin)
Zmagovalci: RC Team
15. 10. 2016 – Koper (Bonifika)
Zmagovalci: Hoti's Style A
22. 10. 2016 – Velenje (Cesta Simona Blatnika)
Zmagovalci: Korektbau
------------ preostali turnir -------------
29. 10. 2016 – Nova Gorica (pri krožišču v Rožni Dolini)

Značke: union, nogomet, turnir

Članki iz rubrike