sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

viola Ekipa24.si

Diverzantska akcija: Viole v Ljubljani napadle ...

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

matej mohoric 24 mm Ekipa24.si

Matej Mohorič o nedolžni ureznini, ki mu je niso...

liz
liz
0 25.03.2015 21:11:02

V javnost je prišlo 23 let staro pismo Davida Beckhama

vszi
David Beckham je pred slabima dvema letoma končal svojo bogato športno pot.

Angleški superzvezdnik je najgloblji pečat pustil v Manchester Unitedu, dres rdečih vragov je nosil med letoma 1991 in 2003, z njimi pa se je veselil šestih naslovov državnega prvaka, enkrat je slavil v ligi prvakov, dvakrat v angleškem pokalu in superpokalu ter enkrat v medcelinskem pokalu.

Nato ga je pot vodila še v madridski Real (2003-2007), LA Galaxy (2007-2012) in PSG (2013), vmes je bil v letih 2009 in 2010 posojen Milanu. Tudi s temi klubi je osvajal trofeje, z Realom je bil španski prvak, in zmagovalec superpokala. Z Los Angelesom je dvakrat osvojil ameriško prvenstvo, s PSG-jem enkrat francoskega. Vsem naštetim lovorikam pa je treba dodati še kopico individualnih priznanj.

Seveda je Beckham globalna zvezda in kljub temu, da je njegova nogometna kariera že preteklost, 39-letni Anglež še vedno služi bajne denarce. Po nekaterih informacijah naj bi njegov tedenski zaslužek znašal približno 450 tisoč evrov.

becks re
Reuters
Zelo zanimivi pa so bili njegovi začetki, ko se je kot 16-letni deček pridružil nogometni akademiji Manchester Uniteda, in o katerih širša javnost niti ne ve veliko. Ampak zdaj se je to nekoliko spremenilo, za vse skupaj pa je krivo pismo, ki ga je mladi David pred dobrimi triindvajsetimi leti poslal svojemu prijatelju

V njem je prijatelju Leeju sporočil, kako se ima pri Manchester Unitedu. Potožil je, da so priprave pred sezono zelo naporne, še posebej je izpostavil vsakodnevno 10-kilometrsko sprintanje. Nato pa se je dotaknil svoje prve "plače". Šestnajstletni David je imel na prvem plačilnem listu izpisan znesek v višini 120 funtov. Napisal je, da je denar naložil na bančni račun, na katerem se je do takrat nabralo 250 funtov.

Pismo je zaključil z upanjem, da je tudi z Leejem vse v redu, in pozdravil prijatelje. Zanimivo je, da se je podpisal z vzdevkom Dave. Leta 1991 si prav gotovo še nihče ni mislil, kakšen zvezdnik bo postal Dave.

becks
vszi

Članki iz rubrike