zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

mbappe Ekipa24.si

"Tako hitro kot teče Mbappe, sem jaz tekel v ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

doncic Ekipa24.si

Dallas slavi! Luka Dončić in druščina ...

bk
bk
0 03.07.2015 12:13:02

Šampionski "nagci" (foto)

Eden najbolj priljubljenih športnih portalov na svetu ESPN bo tudi za leto 2015 izdal revijo "The body issue", ki jo novinarji in fotografi leto za letom posvečajo najboljšim športnikom.

Pri reviji, ki jo ta ogromni ameriški medij izda enkrat na leto, na svojevrsten način proslavljajo športno smetano smetane na svetu, to je z upodobitvijo golih ali polgolih športnikov.

ESPN je prvo številko izdal leta 2009, ko se je zanje sleklo nekaj več kot 50 športnikov iz raznolike palete športov. Za prvo številko so naredili prav poseben načrt, saj so izdali kar šest revij z različnimi naslovnicami. Največja zvezdnika, ki sta se pred šestimi leti znašla na tej, sta bila tudi košarkar Dwight Howard in teniška igralka Serena Williams, prodajno najuspešnejša je bila revija, na kateri se je z naslovnice smejala gola ravno Serena.

960-21-anna tunncliffe

Fotografije, za katere so v preteklih letih med drugim pozirali tudi smučarka Julia Mancuso, boksar Manny Pacquiao, hokejisti Zdeno Chara, Joffrey Lupul in Ryan Kesler, plavalca Ryan Lochte in Michel Phelps, nogometašica Hope Solo, teniške igralke Venus Williams, Vera Zvonareva, Daniela Hantuchova in Agnieszka Radwanska, igralec lige NFL Colin Kaepernick, košarkarja Amare Stoudamire in Blake Griffin ter številni drugi, so resnično nekaj posebnega, saj so gole športnike večinoma fotografi ujeli v objektive v njihovih "naravnih" elementih, torej med gibanjem v njihovih športih.

960-21-Danell Leyva

Za letošnjo izdajo, ta bo šla v prodajo prihodnji petek, je poziralo 24 športnikov, med drugim košarkar Clevelanda Kevin Love, njegov kolega, ki igra za Los Angeles Clipperse, DeAndre Jordan, hokejist Tyler Seguin, igralci ameriškega nogometa – moštva Indianapolis Colts, plavalka, ki je na OI osvojila 12 odličij, Natalie Coughlin, nogometašica Ali Krieger in teniški igralec Stan Wawrinka.

960-21-radwanska

Največ pozornosti sta požela prav slednja. Ameriška reprezentantka Ali, ki se bo s soigralkami čez nekaj dni borila v finalu svetovnega prvenstva, in Stan zmagovalec odprtega prvenstva Francije Roland Garosa. Švicar, ki se je včeraj boril za preboj v tretji krog grand slama v Wimbledonu, je drugi teniški igralec, ki se je razgalil, prvi se je namreč lani opogumil Čeh Tomaš Berdych.

Ali Krieger

"Ponosna sem na svoje telo, ponosna sem na svoj šport, ponosna sem na to, da se s športom ukvarjam profesionalno. Golota je samo en vidik vsega naštetega," je po fotografiranju dejala nogometašica Ali Krieger.

960-21-wawrinka

NE, NI ŠALA
Najobilnejši športnik v letošnji izdaji je 23-letni igralec ameriškega nogometa Jack Mewhort, ki tehta kar 140 kilogramov. "Vedno sem bi precej močno grajen," je pojasnil skoraj dvometrski silak, ki je priznal, da ga je klic ESPN-ja močno presenetil. "Rekli so mi, da bi me radi videli golega. 'Resnično?', sem jih vprašal. Mislil sem, da se je nekdo z menoj precej grdo pošalil," je priznal član moštva Indianapolisa.

960-21-Ronda Rousey

Natalie Coughlin, zelo uspešna plavalka, je bila zelo navdušena nda priložnostjo. "Ena od mojih najljubših stvari pri tem projektu je to, da s temi fotografijami nekako proslavljamo naša telesa, ki nam dopuščajo, da smo v športu tako uspešni. Kot privrženki športa na sploh se mi zdi sijajno videti vse različne tipe naših teles," je dejala 32-letna Kalifornijka.

Članki iz rubrike