stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
0 09.03.2017 22:29:37

Mevlja ustavil Ibrahimovića

Reuters
Nogometaši v evropski ligi so začeli boje v osmini finala.

Na tekmi v Rostovu je favorizirani Manchester United ostal brez zmage, potem ko je z ekipo slovenskega reprezentanta Mihe Mevlje igral le neodločeno 1:1 (1:0). Zmagal pa je klub drugega slovenskega nogometaša Benjamina Verbiča, ki pa za Koebenhavn pri zmagi 2:1 proti Ajaxu ni igral.

Rdeči vragi so lahko le delno zadovoljni po prvi polovici dvoboja z Rostovom. Čeprav so se pred tekmo pritoževali zaradi slabega igrišča, so potem na njem prvi pokazali več znanja in spretnosti. Režiser prvega gola na tekmi je bil prvi zvezdnik gostov Zlatan Ibrahimović, po njegovi podaji je žogo v gol potisnil Henrik Mhitarjan.


Nadaljevanje pa je bilo za goste slabše, Rusi so že po nekaj minutah izenačili, strelec pa je bil Aleksandr Buharov, ki je spretno ustavil žogo po dolgi podaji in premagal Sergia Romera. Do konca tekme se izid ni spremenil, borbeni domači, Miha Mevlja je odigral vso tekmo, pa so imeli ob koncu celo priložnost za zmago.

Veliko se je dogajalo tudi v danski prestolnici. Za Koebnhaven Verbič tokrat ni dobil priložnosti za igro, domači pa so se razveselili hitrega gola, že po 30 sekundah je v polno zadel Rasmus Falk. Tudi za drugi gol je poskrbel Danec, a je Kasper Dolberg zadela v dresu Ajaxa, kar je pomenilo, da je domači vratar Robin Olsen klonil prvič po 999 minutah na domačih tekmah. Koebenhaven je že z izidom 1:1 imel v rokah nadaljevanje niza 19 tekem brez poraza, za piko na i in dobro izhodišče pred povratno tekmo pa je nato poskrbel Andreas Cornelius.

Belgijski Anderlecht si je na gostovanju priboril minimalno zmago, pri Apoelu iz Nikozije je slavil z 1:0.

V večernem sporedu so odigrali še preostalih pet tekem prvega dne osmine finala. V nemškem obračunu med Schalkejem in Borussio Mönchengladbach so bolje začeli gostje, a so domači še v prvem polčasu izenačili, na koncu pa je ostalo pri izidu iz prvega dela, domače je v obup spravljal vratar gostov Yann Sommer. Precej golov so videli gledalci na tekmi Gent - Genk, pri čemer so gostje z zadetkom v sodnikovem dodatku prvega dela vodili že s 4:1. Gentu je uspelo ublažiti zaostanek, poraz pa je bil na koncu vseeno visok, končni izid pa je bil 2:5. V vročem grško-turškem obračunu v Pireju je povedel Olympiakos, toda takoj na začetku drugega polčasa so igralci Bešiktaša izenačili, 1:1 pa je bil tudi končni izid.

Olympique Lyon in Roma sta dvoboj prvega dela osmine finala končala s 4:2 potem ko so Francozi zapravili začetno vodstvo, Italijani pa niso znali zadržati prednosti z 2:1 ob polčasu. Domače je v novo vodstvo povedel Nabil Fekir, za končnih 4:2 pa je že v sodnikovem dodatku poskrbel Alexandre Lacazette. Celta Vigo je Krasnodar premagala z 2:1 z zmagovitim golom v zadnji minuti.

Članki iz rubrike