pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

nu
nu
0 06.11.2014 08:18:59

Jose opazoval v jezi in grozi

vszi
Britanski mediji so znali pohvaliti tudi Maribor, toda precej bolj so se ukvarjali s skromno predstavo Chelseaja.

To, da je Chelsea, v tem trenutku eden najboljših klubov na svetu, le remiziral pri za njih skromnem Mariboru, je za medije na Otoku veliko presenečenje. Remi v Ljudskem vrtu kakopak odmeva, še toliko bolj, ker so pravzaprav vsi pričakovali lahko delo, potem ko je četa Joseja Mourinha prvi obračun med obema kluboma dobila kar s 6:0. Toda tokrat so se Mariborčani prikazali v precej boljši, dejansko imenitni luči in tudi če bi zmagali, to zagotovo ne bi bilo nezasluženo. No, ne glede na vse pa so se otoški mediji pričakovano bolj ubadali s tem, kako to, da Chelsea ni uspel premagati ekipe, ki ji je štirinajst dni nazaj na stadionu Stamford Bridge zabil kar pol ducata golov.

"Ena redkih enajstmetrovk, ki jih je Hazard zgrešil v svoji karieri - izvajal jih je 30, izkoristil 27 -, je zaokrožila moreč večer za modre. Ti so že pred tem zahtevali enajstmetrovko, sodniki pa so napačno razveljavili zadetek Diega Coste zaradi prepovedanega položaja," je črto pod tekmo v Ljudskem vrtu potegnil ugledni BBC in postregel s statistično zanimivostjo: to je bil še šestnajsta zaporedna tekma Chelseaja brez poraza, kar je klubski rekord. Večina medijev je sicer delila mnenje Mourinha, ki se je po tekmi hudoval, da so sodniki grobo oškodovali njegovo zasedbo.

NISO ŽELELI DOMOV
Daily Mail, ki je za igralca tekme izbral hitronogega izraelskega nogometaša Sintayeha Sallalicha, ni pozabil poudariti, da v tem tednu lige prvakov ni slavil prav noben klub iz Anglije, kar se je nazadnje zgodilo novembra 2008. "Zaključek tekme je bil kaotičen, toda Maribor je zdržal in domača publika ni mogla zadrževati sreče. Ljudje so prepevali, poskakovali, kurili bakle in mahali z ogromnimi zastavami. Potem sploh niso želeli domov. Še nikdar niso videli česa takšnega," je res izjemno vzdušje v Ljudskem vrtu opisal Daily Mail, eden njegovih novinarjev pa je pristavil, da bo Chelsea moral pokazati še kako drugačen obraz, če bo želel maja zaigrati v Berlinu, kjer bo letos finale.



Večina britanskih medijev ne hvali zgolj navijačev Maribora, pač pa tudi oziroma predvsem izjemen gol Agima Ibraimija, tudi neverjetne priložnosti, ki jo je žal zapravil Luka Zahović, seveda niso spregledali. "Nemanja Matić je preprečil, da bi se Londončani domov vrnili z rdečico na obrazih," pravi Daily Express, Sky Sports se je slikovito izrazil, da sta se z remijem razšla kluba, ki "sta bila povsem neprepoznavna glede na prvo tekmo". Za Maribor je bilo to seveda mišljeno v ekstremno pozitivnem, za Chelsea v negativnem slogu.

NAJSLABŠA V SEZONI
Vedno sočni The Sun je bil jasno piker do Portugalčeve zasedbe: "Chelsea je bil na prvi pogled precej bolj kot star, zaničevanja vreden klub, in ne nepremagljiva četa, ki je iz rok izpustila priložnost, da bi si že dva kroga pred koncem priigrala napredovanje." Independent je šel pri kritiziranju Chelseaja še korak dlje, predstavo modrih je opisal kot "njihovo najslabšo v tej sezoni", zato "nič čudnega, da navijači niso imeli veliko razlogov za prepevanje". Novinar tega časnika je med drugim dodal, da je "Chelsea lahko srečen, da ni doživel sramotnega poraza z ekipo, ki v ligi prvakov še nikdar ni slavila na domačih tleh". "V teh krajih bo ta noč ostala zapisana v zgodovino kot izjemna noč, pri Chelseaju pa jo bodo hitro pozabili," so še dodali pri Independentu.

Svojega novinarja je imel na Štajerskem tudi The Telegraph, ki je zapisal, da za Chelsea "to ni bila noč za smejanje in stresanje šal, dejansko je Mourinho v jezi in grozi opazoval, kako njegova skorajda popolna zasedba ni uspela nadgraditi domače zmage s 6:0".

Članki iz rubrike