Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

muk
muk
0 22.11.2014 15:26:05

Torcida ni smela na tribune, Hajduk ni želel na igrišče

Reuters
V derbiju 16. kroga hrvaškega prvenstva bi se morala ob 15. uri na stadionu Maksimir pomeriti Dinamo in Hajduk.

Bi se morala, a se nista in se ne bosta. Na igrišče so namreč prišli samo nogometaši Dinama, medtem ko so Splitčani na svojem Facebook profilu objavili, da je tekma odpovedana.

Kot je to že v navadi, za vse dvoboje večnih rivalov velja, da gre za tekme visokega tveganja. Kadar so se na zelenici pomerili Zagrebčani in Dalmatinci, se je tako na in ob igrišču pripetil že mariskakšen incident.

Tudi pred današnjim ni bilo prav nič drugače. Dogajalo se je že sinoči, ko naj bi pripadniki navijaške skupine Bad Blue Boys v Zagrebu napadli študente iz Metkovića. Zaradi pretepa je bilo aretiranih več oseb.



Zagrebška policija je sporočila, da naj bi danes v hrvaško prestolnico prišlo več kot dva tisoč navijačev Hajduka. Vendar pa pripadniki navijaške skupine Torcida niso želeli na stadion, ker je na Dinamovem 'črnem seznamu' okoli 50 njihovih članov.

Po dolgotrajnih pregovorih s policijo so se odločili bojkotirati derbi. in so se že odpravili proti domu. Protestno pa se dvoboja niso udeležili niti nogometaši Hajduka.

Kar bi moral biti praznik hrvaškega nogometa, je bil vse prej ko to in to vsega nekaj dni po neljubih scenah na San Siru. Sramota, škandal, katastrofa, hrvaški mediji so se že podali v iskanje primerne besede, ni pa dvoma, da odpoved predstavlja nov hud udarec že tako načetemu ugledu hrvaškega nogometa.

Galerija

Članki iz rubrike