Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

slovenija hokej iihf Ekipa24.si

Cilj izpolnjen! Slovenija se je spet vrnila med ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

nu
nu
0 15.12.2014 23:18:53

Gesta iz nekih drugih časov

vszi
Čeprav so njeni slabi nastopi vredni zgražanja na tekmovalni ravni, dortmundska Borussia navdušuje v drugih pogledih. Trenutno je svetovna uspešnica posnetek neverjetne demonstracije fair playa.

Borussia na zmagoviti poti ni zmogla ostati dlje kot eno tekmo, pretekli konec tedna se je ponovno podpisala pod poraz in je z negativno razliko v zadetkih spet na mestu, na katerem ji grozi izpad v drugo ligo. Preživlja torej hudo krizo rezultatov, zato pa ni ne duha ne sluha o krizi vrednot

Človek bi pričakoval, da bo ekipa v tako hudih težavah še bolj izgubila stik s človečnostjo in poštenostjo, kot ga je moderni svet izgubil že tako ali tako. A ob porazu v Berlinu pretekli konec tedna so rumeno-črni kljub paničnemu lovu na točke pokazali nekaj, kar je v današnjih časih tako zelo redko.


Branilec Mats Hummels je želel organizirati napad, ko je opazil, da je nasprotni nogometaš Per Ciljan Skjelbred v predhodnem dvoboju izgubil nogometni čevelj. Nemški reprezentant Hummels je zaradi tega pozval obe ekipi k čakanju, nogometaši Borussie so si žogo neškodljivo podajali v zadnji vrsti, Neven Subotić pa je igro na neki točki celo povsem ustavil.

Trajalo je kaj nekaj časa, preden si je Skjelbred namestil obuvalo, toda Dortmundčani so potrpežljivo počakali. Nagrada? Zahvala nasprotnika, aplavz trenerja Jürgena Kloppa in ovacije s tribun berlinskega stadiona. Ne pa tudi točke. Kdo ve, morda bi brez te geste kakšno osvojili. A spoštovanje nasprotnika se jim je zdelo pomembnejše.

Poglejte si posnetek, ki je resnično videti, kot da je prišel iz nekih drugih, davno preteklih časov.

Članki iz rubrike