državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

matija-rupel Njena.si

Skrito v raju: Igralec na odru gol kot glista

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

gv
gv
0 07.01.2015 21:21:08

Ali se je 16-letna norveška senzacija že odločila?

Po nekaj tednih zatišja so spet vse glasnejše govorice, da se je najmlajši reprezentant v zgodovini norveške reprezentance Martin Ødegaard le odločil, kje bo nadaljeval kariero.

Norvežan je doma podrl vse možne rekorde. S 15 leti, 3 meseci in 27 dnevi je postal najmlajši nogometaš, ki je kdajkoli zaigral v 1. norveški ligi, s 15 leti ter 5 meseci pa tudi najmlajši strelec lige. Njegov talent je opazil tudi selektor norveške članske reprezentance Per-Mathias Høgmo in Martin Ødegaard je postal kajpak tudi najmlajši nogometaš, ki je kdajkoli zaigral za člansko norveško reprezentanco.


Zaradi vsega naštetega so se že pred časom zanj zanimali vsi največji evropski klubi, decembra, ko je dopolnil 16 let, pa se je lov na talentiranega mladeniča tudi uradno začel.

Za njegov podpis so se med drugim potegovali Manchester United, Liverpool in Kamplova Borussia iz Dortmunda, nazadnje pa se je zdelo, da ga je prepričal trener Bayerna Pep Guardiola. Toda kot kaže, je zgodba dobila nov zasuk. Po poročanju največjega norveškega športnega dnevnika, je Ødegaard z očetom, ki je mimogrede tudi njegov agent, izbral svoj bodoči klub, in sicer naj bi s kariero nadaljeval pri madridskem Realu. Seveda bi se na začetku kalil v B-ekipi Reala, trener tega moštva Zinedine Zidane pa bi tako dobil zvenečo okrepitev.

Članki iz rubrike