stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

liz
liz
0 29.01.2015 20:39:25

Schürrle v domovino, Cuadrado na Otok

Reuters
Iz Nemčije poročajo o vrnitvi Andreja Schürrleja, ki si v Chelseaju nikakor ni mogel izboriti mesta v udarni enajsterici.

Štiriindvajsetletni nemški reprezentant se je zato odločil poiskati nov izziv. Njegova naslednja poteza je tako vrnitev v domovino. Fant si je ime ustvaril pri Mainzu in se nato poleti 2011 za 8,5 milijona evrov preselil k Bayerju iz Leverkusna. S svojimi odličnimi predstavami pa si je dve leti pozneje prislužil podpis pogodbe s Chelseajem.

Londonski modri so takrat zanj odšteli 22 milijonov evrov. Ampak Schürrle se v Londonu ni znašel tako, kot si je predstavljal. V letu in pol je nastopil na 44 prvenstevenih tekmah, na katerih je v igro večinoma vstopil s klopi, dosegel pa je 11 zadetkov.

Po poročanju nemških medijev bo odslej nosil dres Wolfsburga, ki po prvi polovici nemškega prvenstva zaostaja le za Bayernom, pred tretjeuvrščenim Bayerjem pa ima že šest točk naskoka. Z volkovi naj bi se dogovoril za sodelovanje vse do leta 2019, ti pa bodo Chelseaju zanj odšteli okoli 30 milijonov evrov odškodnine.

Schürrle bo v klubu nadomestil Ivico Olića, ki naj bi se vrnil v Hamburg in ga ne bo na jutrišnji tekmi z Bayernom. Hkrati pa je to tudi najdražji nakup v zgodovini Wolfsburga, prej je bil ta rekord v lasti belgijskega vezista Kevina De Bruyneja, za katerega so Nemci Chelseaju pred enajstimi dnevi odšteli 22 milijonov evrov.

cuadrado re
Reuters

Angleški in nemški klub sta v tem mesecu zelo dobro sodelovala, vse skupaj pa pomeni, da se bo na Stamford Bridge iz Fiorentine v teh dneh preselil 26-letni kolumbijski reprezentant Juan Cuadrado. Kluba naj bi se že dogovorila za odškodnino, ta naj bi znašala okoli 33 milijonov evrov, poleg tega pa bo v nasprotni smeri odšel Mohamed Salah, ki bo Firenčanom posojen za obdobje leta in pol.

Članki iz rubrike