Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

liz
liz
0 29.01.2015 22:02:42

Policija nogometašem zagrozila z aretacijami

vszi
V nedeljo se bo prvič po aprilu 2012 v Glasgowu zgodil večni derbi med Celticom in Rangersom.

Zaradi finančnih težav oziroma bankrota je moral Rangers sezono 2012/13 namesto v prvi začeti v četrti škotski ligi. In od takrat se počasi vrača med najboljše klube v državi. Čeprav mu ne gre vse po načrtih, saj se tudi danes spopada z velikimi denarnimi težavami

Prav tako mu ne gre po željah niti v drugoligaškem tekmovanju, kjer (ob odigrani tekmi manj) za vodilnim Heartsom zaostaja že velikih 13 točk. To pomeni, da se mu edino mesto, ki neposredno vodi v premier ligo, vztrajno izmika.

Kljub temu pa igralci in navijači živijo za derbi s Celticom. Ta je na sporedu v nedeljo, ko se bosta ekipi zgodaj popoldan pomerili v polfinalu ligaškega pokala. Vloga favorita je seveda na strani zeleno-belih, vodilne ekipe premier lige. Vendar se v taboru Rangersa hrabrijo, da v nogometu vselej ne zmaga favorit.

Zaradi derbija so na trnih tudi policisti in varnostniki, pred katerimi je zelo zahtevna naloga, saj bodo morali miriti razgrete navijaške glave. Stvar so vzeli zelo resno, kakor se za omenjeni dvoboj tudi spodobi, v preteklosti se je namreč v obračunih najbolj trofejnih škotskih ekip dogajalo marsikaj.


Tako so predstavniki policije že obiskali oba tabora. Igralce so opozorili, da ne smejo pretirano proslavljati zadetkov, metati dresov med gledalce ali kako drugače provocirati tekmecev, saj bi to lahko pripeljalo do neredov na tribunah. Prav tako so jim dali jasno vedeti, da jih bodo v nasprotnem primeru aretirali kar na igrišču.

Če bi prišlo do tega, se to ne bi zgodilo prvič. Leta 1987 so bili namreč kaznovani štirje nogometaši, ki so se morali zaradi kršenje javnega reda in miru zagovarjati na sodišču. Dva izmed njih sta morala potem tudi plačati globo.

Večina igralcev bo prvič sodelovala na derbiju in za vse velja, da se bodo morali obnašati po pravilih. Policisti pravijo, da bodo vse obravnavali enakovredno. Če bo prišlo do kakšnega incidenta, ko igralec ne bo imel posesti nad žogo, bodo dogodek obravnavali, kot da bi se zgodil na ulici. S tem so policisti vse vpletene opozorili, da mislijo resno.

Mnogo je takih, ki ne zagovarjajo policijskega početja. Na ta račun že padajo šale, da bo ob prvem prekršku del tribun gotovo zahteval od policistov, da gredo na igrišče in aretirajo igralca, ki ga je zakrivil.

Kar zadeva podporo s tribun, je bilo obema kluboma dodeljenih 21 tisoč vstopnic, tako da bo za spektakel na stadionu Hampden Park poskrbljeno.

Članki iz rubrike