pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Vedran Mlikota Njena.si

Botri: Ste videli, kaj se je zgodilo z Vinkom ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

nu
nu
0 22.02.2015 08:53:01

Nihče me ni še povabil domov na večerjo

Nikola Miljković
Borussia Dortmund se je sicer izkopala iz krize, a v moštvu, za katerega igra tudi Kevin Kampl, kljub trem zaporednim zmagam še ni vse v najlepšem redu, za nemir je v zadnjih dneh z nerodno izjavo poskrbel Ciro Immobile.

"Nemci so hladni, pri tem ne moreš pomagati. Osem mesecev sem že v ekipi, pa me še nihče ni povabil domov na večerjo," je v pogovoru za športno revijo SportWeek, ki jo izdaja časnik Gazzetta dello Sport, potožil Immobile. Potem ko je njegov pogovor že dvignil pravi vihar v nogometnem Dortmundu, so se vpleteni lotili gašenja požara. Sprva so okrivili prevod, ker naj bi se lahkoten in neformalen ton pogovora v italijanščini izgubil v bolj resen pristop v nemščini.

Pozneje je Immobile, draga okrepitev porurskega kluba - lani poleti je za 18,5 milijona evrov Torino zamenjal za Dortmund - skušal pojasniti, da zadeva ni bila mišljena tako resno. "Govoril sem o kulturnih razlikah, ki sem jih opazil v prvih mesecih in s katerimi sem imel nekaj težav. Nikogar pa nisem hotel užaliti," je dejal 25-letni Neapeljčan.

Klub je sprva skušal pojasniti, da je šlo za neavtoriziran pogovor, potem pa je direktor kluba Hans-Joachim Watzke za časnik Ruhr Nachrichten pojasnil, da je prišlo do nesporazuma med italijanskim in nemškim dojemanjem gostoljubja: "Očitno gre za razlike v kulturi obeh držav. Pri nas je običajno, da gre moštvo občasno skupaj na večerjo, ne obiskujemo pa se zasebno. V Italiji je očitno drugače, zadeva pa je malo prenapihnjena."

Pri nemškem Bildu mu seveda niso ostali dolžni in so se nekoliko pošalili na njegov račun z anketo, v kateri lahko uporabniki glasujejo, kdo bi moral nesrečnega Italijana povabiti na večerjo. Možni odgovori so: Roman Weidenfeller na pikantne klobasice, Shinji Kagawa na suši, Kevin Grosskreutz na kebab, Sokratis na giros ali Lukas Piszczek na poljsko specialiteto bigoš, jed iz mesa in zelja. 

Članki iz rubrike