oranžno opozorilo Svet24.si

Arso oranžen alarm prižgal tudi za severovzhod, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

1706792389-b60k4933-1706792354008 Necenzurirano

Furs blokiral premoženje nekdanjega ministra ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

Afera ogroža von der Leyenovo politično prihodnost, saj poteka v obdobju pred evropskimi volitvami, Odkrito.si

Ursula von der Leyen in primer Pfizergate

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

bk
bk
0 06.07.2015 12:29:32

Besedi, ki sta Ronalda motivirali od otroštva

Reuters
Portugalec je dolga leta trdo delal, da je uspel priti na raven nogometa, na kateri je že več let in ob tem je imel posebno motivacijo.

Zvezdnik Reala je zdaj razkril, da je kot največji motiv za garanje, da je njegovo telo postalo pravo orožje, našel v vsem negativno naperjenim opazkam vse, odkar je bil otrok.

Dve besedi Cristiana Ronalda nista gnali zgolj na vsakem treningu, temveč sta bili v njegove možgane skorajda vžgani. Ti sta se glasili: "Presuh si."

Ta stavek je mladi Cristiano slišal tako pogosto, da se je odločil, da bo svoje telo tako okrepil, da mu nihče ne bo mogel očitati drugače.

Ko je kot najstnik prišel k Manchester Unitedu, je bil še vedno precej suh, vendar pa je v šestih letih, ki jih je preživel na Otoku naredil velik korak naprej v telesni pripravi.

Dandanes je Cristiano velja za enega najbolj pripravljenih športnikov na svetu in resnično mu nihče ne more očitati, da za svoj uspeh ni dovolj garal. "Zelo trdo sem delal. Vsak dan. To je razlog, da že toliko let igram na tako visoki ravni. Ne gre za naključje, vsak dan garam zunaj nogometne zelenice. To delam, ker moram, enostavno je to del mene," je CR7 pojasnil v posebnem pogovoru za Nike.

ronaldo 2

Vrnil se je v čase, ko je bil pravzaprav še otrok. "Ko sem bil mlajši, mislim, da sem imel 12 let, so mi vse govorili 'Cristiano, ti si zelo talentiran igralec, vendar pa si presuh za vrhunski nogomet'," se je spomnil 30-letni nogometaš in nadaljeval: "Tako sem si vklesal v misli, da moram poskrbeti, da bo moje telo boljše. Veliko časa sem preživel v fitnesih, atletskih stadionih oziroma kjerkoli sem lahko v tem smislu napredoval. Veliko časa sem posvetil malenkostim, te so neverjetno pomembne. Na koncu pa je vse odvisno od tega, kako močno si želiš."

Članki iz rubrike