pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

liz
liz
0 05.07.2015 20:35:27

Odpravnina za Van Persieja

Reuters
Robin van Persie se je pred tremi leti iz Arsenala preselil k Manchester Unitedu, ki je takrat z Nizozemcem podpisal štiriletno pogodbo.

Danes si pri rdečih vragih želijo, da bi se ga čim prej znebili, oziroma želijo predvsem to, da bi se znebili njegove astronomske plače. Enaintridesetletnik namreč na Old Traffordu zasluži približno 350 tisoč evrov tedensko.

Za njim pa sta precej skromni sezoni (za njegove in standarde Manchester Uniteda), v katerih je na skupno 59 tekmah zabil 30 golov in prispeval še sedem asistenc. Če vemo, da je v svoji prvi sezoni pri Unitedu odigral 48 tekem in je bil takrat njegov izkupiček 30 zadetkov in 15 podaj, potem je jasno, da v klubu niso pretirano zadovoljni nad njegovim učinkom.



Poleg tega se je odgovornim pri Unitedu narisal nasmeh na ustnice, ko so videli, da se je za Van Persiejeve usluge resno ogrel Fenerbahče. Ta je Nizozemcu pripravljen ponuditi štiriletno pogodbo, Manchester pa je, da bi posel stekel, pripravljen njegovo odškodnino znižati na sedem milijonov evrov. Vendar z Otoka prihajajo informacije, da vse očitno le ne bo šlo tako gladko, oziroma tako, kot so si zamislili pri četrtouvrščeni ekipi zadnjega angleškega prvenstva.

Govori se, da naj bi Van Persie pred podpisom pogodbe s turškim podprvakom od zdajšnjega delodajalca zahteval odpravnino. In sicer celoten znesek za zadnjo sezono, ki jo ima zapisano v pogodbi, to pa zaradi prej omenjene visoke tedenske plače nanese približno 17 milijonov evrov.

Članki iz rubrike