pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

STA
STA
0 09.07.2015 22:43:56

S praznimi naboji ne gre, slovo Domžal

alesfevzer.com
Ena priigrana, a zapravljena priložnost je bila premalo, da bi se Domžale prebile v drugi krog kvalifikacij za ligo Europa.

Nogometaši Domžal so v povratni tekmi 1. kroga kvalifikacij za ligo Europa z beograjskim Čukaričkim igrali neodločeno 0:0 in se poslovili od nadaljevanja, saj so doma izgubili z 0:1.

Domžalski nogometaši so pred povratno tekmo kvalifikacij sicer lovili zaostanek, vseeno pa jim je minimalen poraz pred tednom dni na domačem terenu še puščal možnosti za skupni uspeh in preboj v naslednji krog. Na koncu so morali priznati tudi minimalen skupni poraz, saj je danes srbska ekipa z izidom 0:0 poskrbela za svoje napredovanje.

V domžalskem taboru so pred tekmo upali, da bo lahko zaigral tudi Matej Podlogar, čeprav je imel veliko težav in je po treningu tudi potreboval zdravniško pomoč. A je bil nato vendarle v postavi izbrancev Luke Elsnerja.

Prvi del je nato večinoma potekal ob terenski premoči srbske ekipe, ki si je tudi pripravila nekaj priložnosti, a je ostalo pri izidu 0:0. Za Domžalčane je lepšo in nevarnejšo akcijo v 13. minuti izpeljal Nejc Skubic, ko je s s prostega strela z leve strani meril nevarno, a je bil domači vratar Nemanja Stevanović zbran in je žogo ujel pred prečko.

Čukarički bi lahko povedel v 25. minuti, ko je žoga po nenavadnem, a zelo nevarnem strel Rajka Brežančića na srečo slovenske ekipe končala le v vratnici. Brežančić je namreč izvajal kot in žogo zvito poslal neposredno na daljšo vratnico, preletela je vratarja Nejca Vidmarja in se nato odbila od vratnice v polje. Drugo lepšo priložnost pa je imela domača ekipa deset minut zatem, toda po prodoru Andrije Pavlovića, ki se je na kakšnih 12 metrih otresel gostujočih branilcev in nevarno meril, je žoga končala tik ob vratnici zunaj igrišča.

V nadaljevanju so skušali slovenski nogometaši pritisnili. Prvi je poskušal Benjamin Morel, a je žogo po strelu v 55. minuti poslal daleč od vrat.


Spet pa so bili nevarnejši in konkretnejši domači. Igor Matić je v 65. minuti z glavo s kakšnih treh metrov meril natančno v Vidmarja, ki je z nekaj težavami žogo ukrotil, deset minut zatem pa so Beograjčani še drugič na tekmi stresli okvir vrat, tokrat je žogo v prečko poslal Petar Bojić.

A le minuto za to akcijo je sledila še največja priložnost za Domžale. Odbita žoga je prišla do Podlogarja, ki se je znebil branilcev in dobro streljal s kakšnih osmih metrov, a se je izkazal tudi domači vratar in preprečil zadetek ter s tem podaljšek na tekmi.

Kajti golov ni bilo, ne do konca tekme ne v sodnikovem dodatku, kjer so bili sicer Domžalčani nevarnejši, in Čukarički se je z minimalno zmago na prvi tekmi uvrstil v nadaljevanje, kjer se bo meril z azerbajdžanskim predstavnikom Gabalo.


Čukarički - Domžale 0:0

Beograd - Stadion FK Čukarički, gledalcev 1300, sodniki: Popov, Dobrijanov, Kolev (vsi Bolgarija).
ČUKARIČKI: Stevanović, Lucas, Stojković, Ostojić, D. Srnić, B. Janković, Matić (od 69. Mandić), Pavlović (od 81. Stoiljković), S. Srnić, Bojić (od 90. Miroslavljević), Brežančić.
DOMŽALE: Vidmar, Trajkovski, Horić, Korun, Skubic, Požeg Vancaš (od 60. Grvala), Husmani (od 81. Šišić), Majer (od 67. S. Vuk), Morel, Horvat, Podlogar.
Rumeni kartoni: D. Srnić, B. Janković, Matić, S. Srnić, Stojiljković; Trajkovski, Morel, Vancaš-Požeg, Korun, Grvala.
Rdeči karton: Korun (90.). 

Članki iz rubrike