evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

super-par, indira-ekić, matic Njena.si

Indira Ekić potrdila, da bo postala mamica

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

nu
nu
0 14.07.2015 08:24:27

Maradona: Proti Čilu niti v balinanju, a Messi ni kriv

Svoje mnenje so izrazili mnogi, Argentina in preostali svet pa sta morala dober teden počakati na to, da se je izjasnil še veliki Diego Armando Maradona.

Jasno, govorimo o mnenju na temo argentinskega neuspeha v finalu nedavne Cope America, ki je dvignil ogromno prahu in po katerem so - predvsem v Argentini - mnogi s prstom pokazali na Lionela Messija. Ta je ostal brez reprezentančne lovorike, medtem ko je Argentina brez nje že vse od leta 1993.

Medijski odzivi so bili zelo ostri in še vedno so, nekateri so celo zahtevali, naj po novi domnevno slabi finalni predstavi najboljšega nogometaša na svetu Messiju odvzamejo kapetanski trak in se zavzeli za prekinitev njegove reprezentančne kariere. Maradona se s tem nikakor ne strinja. Daleč od tega. 



"Naj se razumemo, Argentina proti Čilu ne more in ne sme izgubiti. Niti v balinanju, kaj šele v nogometu. Da se ji je primeril poraz, pa nikakor ni kriv Messi. V mojih očeh je bil na dovolj visoki ravni, zato pa mnogi drugi niso bili," je dejal eden najboljših nogometašev vseh časov, ki se je doslej le redko tako odločno postavil na Leovo stran.

"Najlažje je napadati Messija in ne iskati pravih razlogov za neuspeh. Resnica pa je, da so ankete o tem, ali naj Messi še naprej igra za reprezentanco, čista neumnost. Glavni problem Argentine so drugi igralci, ki ne opravijo svojega dela," je v intervjuju za časnik Ole še dejal človek z božjo roko, čigar besede kar precej odmevajo.      

Članki iz rubrike