Konoplja Svet24.si

Konoplja zmore dekontaminirati zemljo, onesnaženo...

bakren žleb Svet24.si

Nepridipravi ukradli žlebove z mrliške vežice

panvita Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

nu
nu
0 14.07.2015 11:18:57

Vratislav Greško: Interjeva tragedija načrtuje komedije

Eden najbolj zasmehovanih nogometašev v zgodovini milanskega Interja je nogometne čevlje obesil na klin in danes počne nekaj povsem drugega: vodi gledališče.

Če vprašate navijače Interja, katera od tujih okrepitev se je v črno-modrem dresu najbolj osmešila, vam bodo ponudili dve imeni. Eno je Darko Pančev, makedonska kobra je bila po sijajnih sezonah v dresu Crvene zvezde v Italiji videti ko belouška. Drugo pa je Vratislav Greško, slovaški vezist je na začetku tisočletja odigral katastrofalno slabo.

Večina privržencev črno-modrih je že po nekaj nastopih zahtevala, naj se Slovak ne vrne na igrišče, a je dobil nenavadno veliko priložnosti in v očeh navijačev postal glavni krivec za to, da je Inter v skrajno dramatičnih okoliščinah ostal brez državnega naslova leta 2002. Po tistem kultnem 5. maju se Greško nikoli ni zares postavil na noge, a še dolga leta ostal v nogometu.



Brez posebnega uspeha se je poskusil pri Parmi, Blackburnu, Nürnbergu in Bayeru, toda igral je stranske vloge in v veliki meri izginjal, dokler ni poniknil v domači Podbrezovi. In tam letos končal nogometno kariero, potem ko je že nekaj let igral vzporedno z neko drugo dejavnostjo, ki je postajala primarna in se ji bo zdaj povsem posvetil.

"Vodim gledališče, ki ga obnavljamo in bo decembra zasijalo v vsem svojem sijaju. Določam program, urejam razpored in skrbim za trženje, pri tem pa imam kar velike načrte," je povedal v intervjuju za La Gazzetto dello Sport. Slovak načrtuje tako tragedije kot komedije, mnogi pa v šali pravijo, da je bil pri Interju oboje.

Članki iz rubrike