1703079682-dsc6151-01-1703079660058 Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

am
am
0 09.10.2015 14:10:12

Tekma je bila nameščena. Gledalcem odškodnina za duševne muke!

Potem ko je italijansko sodišče potrdilo, da sta Lecce in Bari odigrala južnjaški derbi z dogovorjenim izidom, je sprejelo tudi sila nenavadno odločitev.

Obračuni Lecceja in Barija veljajo za ene najbolj vročih na italijanskem jugu, kluba pa sta 15. maja leta 2011 odigrala tekmo, ki je bila vroča zgolj navidez. Kot se je izkazalo pozneje, je bil izid 2:0 v korist nekdanjega kluba Sebastjana Cimerotiča dogovorjen vnaprej. Kluba so že kaznovali na športni ravni, vpleteni pa bodo za nameček morali poravnati še prav posebno finančno kazen. 


Sodnik se je namreč odločil, da so poleg ugleda italijanskega nogometa posebej hudo škodo utrpeli tudi ljudje, ki so si tisto tekmo v Bariju ogledali v živo in ki so bili prepričani, da spremljajo pravi derbi. Po sodnikovem mnenju so utrpeli duševne muke zaradi uničenih športnih užitkov, zaradi česar so po odločitvi sodišča upravičeni do odškodnine. 

"Poleg uničenih užitkov je tekma tudi škodovala vrednotam gledalcev in je negativno vplivala na njihove življenjske navade," je še dodal sodnik, ki je vsakemu gledalcu prisodil 400 evrov. Gre za desetkratnik srednje cene takratnih vstopnic, za izplačilo pa mora vsak od gledalcev vsaj na načelni ravni dokazati prisotnost na stadionu.

Značke: nogomet, bari-lecce

Članki iz rubrike