nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

1715284723-172a1604-1715284697347 Necenzurirano

SD želeli rubiti vilo na Levstikovi. Han: ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

Foto 1 Revija Stop

Maja Monrue: Še vedno verjame, da je v dvoje ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

nu
nu
0 07.07.2016 08:28:39

V Marseillu obračun najboljšega napada in obrambe

Reuters
Nocoj bo 21. uri se bosta v Marseillu v drugem polfinalu evropskega nogometnega prvenstva pomerili gostiteljica Francija in svetovna prvakinja Nemčija. Na slovitem stadionu Velodrome bosta na preizkušnji najboljši napad in najboljša obramba.

Francija ima najboljši napad tega EP, kar 10 od 11 golov je zabila napadalna trojica Olivier Giroud, Dimitri Payet in Antoine Greizmann. Na drugi strani ima Nemčija najboljšo obrambo. Tej poveljuje vratar Manuel Neuer, ki je edini gol na EP prejel z bele točke v polfinalu proti Italiji, ko je tudi dve enajstmetrovki ubranil.

Galski petelini nimajo kadrovskih zagat, na voljo bodo vsi najboljši, medtem ko bo elf igral brez kaznovanega Matsa Hummelsa ter poškodovanih Maria Gomeza in Samija Khedire.



Obe reprezentanci sta skupinski del končali z dve zmagama in enim remijem. Francozi so v osmini finala z 2:1 izločili Irce, nato pa v četrtfinalu s 5:2 Islandce. Nemci so v osmini finala domov poslali Slovake s 3:0, na drugi stopnički izločilnih bojev pa načrte prekrižali Italijanom.

Francija bo skušala prekiniti 58 let dolgo sušo proti Nemčiji. Vse od leta 1958 in svetovnega prvenstva na Švedskem namreč galski petelini na velikih tekmovanjih niso premagali elfa. Takrat so Francozi osvojili bronasto odličje.

Značke: euro, francija, nemčija

Članki iz rubrike