nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

1715284723-172a1604-1715284697347 Necenzurirano

SD želeli rubiti vilo na Levstikovi. Han: ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Zaključek 1. sezone zaznamovale ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

nu
nu
0 06.07.2016 20:19:33

Kako je ljubljenec Walesa zavrnil Anglijo in zaigral za zmaje

Reuters
Nogomet včasih piše zares neverjetne zgodbe in eno takšnih je spisalo tudi v primeru enega največjih ljubljencev valižanske publike.

Ali ste vedeli, da je Hal Robson-Kanu, strelec tistega fantastičnega zadetka proti Belgiji, s katerim si je v Walesu priboril zvezdniški status, rojen v Angliji? 

"Nič takšnega," boste rekli. Drži. Toda ali ste vedeli, da je taisti Robson-Kanu v preteklosti nosil dres mlajših selekcij angleške reprezentance in da si, ko je bil mlad, niti v sanjah ni predstavljal, da bo kdaj zastopal barve katere druge države? 

Hal Robson- Kanu je vse do svojega 20. leta nastopal za mlajše selekcije Anglije, nato pa je po spletu norih naključij začel igrati za Wales. Ko je leta 2010 takratni selektor reprezentance Walesa do 21 let Brian Flynn prišel na trening Readinga, da bi se pogovoril s svojim varovancem, Simonom Churchem, je Flynnu nogometaš Readinga Glen Little v šali namignil, da bi lahko za Wales zaigral tudi Robson-Kanu, ki večkrat v Wales odhaja na počitnice. 



Flynna je seveda zanimalo, zakaj hodi na počitnice v njegovo državo in ko mu je Robson-Kanu povedal, da tam obiskuje svojo babico, je bilo Flynnovo vprašanje samo eno: "Je babica rojena v Walesu?" 

Ker je bil nogometašev odgovor trdilen, je Flynn takoj videl priložnost, da Robson-Kanuja zvabi v valižansko izbrano vrsto. Potreboval je kar nekaj mesecev, da ga je prepričal, a ko je Robson-Kanu 18. maja 2010 prvič zaigral za mlado reprezentanco Walesa, nato pa pet dni kasneje še za člansko izbrano vrsto, je bila njegova reprezentančna usoda zapečatena. Nekaj, kar se je začelo zgolj kot nedolžna šala, se je torej končalo kot prelepa nogometna zgodba.

In težko bi rekli, da se je Robson-Kanu odločil napačno, kajne?

Značke: robson-kanu, wales

Članki iz rubrike