boštjan-močnik 2 Svet24.si

Brigadir Boštjan Močnik: »Kdo pa bo pomagal, ko...

pgd-križe, pgd-tržič, požar-sebenje Svet24.si

Foto: Zagorela hiša v občini Tržič

1715253201-dsc9430-01-1715253168875 Necenzurirano

Ukradeni otroci: kako je Matej Tonin sunil delo ...

anze logar pl3 Reporter.si

Anže Logar izzval Janšo: »Pripravljen sem na ...

acun ilicali maribor af Ekipa24.si

Turški milijonar je bil navdušen! Ljudski vrt ...

Nizozemska Revija Stop

Nizozemska izključena iz finala Evrovizije 2024

doncic 11 Ekipa24.si

Ni videti dobro! Dončića posneli, ko je korakal ...

gv
gv
0 17.08.2016 08:52:52

Briljantna potegavščina navijačev Dinama iz Bukarešte! In to kar na stadionu Steaue (foto)

Reuters
Navijači mestnega tekmeca Steaue, ki se je včeraj merila z Manchester Cityjem v kvalifikacijah za ligo prvakov, so pred tekmo poskrbeli za neprecenljivo potegavščino.

Včeraj se je za vse ljubitelje romunske Steaue obetal pravi praznik. Na domačem terenu so se njihovi ljubljenci na prvi tekmi zadnjega kroga kvalifikacij za ligo prvakov pomerili z Manchester Cityjem, začetek pa ni bil ravno obetaven.

Še pred prvi sodniškim žvižgom se je namreč na tribunah pojavila sila čudna koreografija, gledalci pa so lahko prebrali: "Doar Dinamo Bucuresti", kar bi v slovenskem prevodu pomenilo "Samo Dinamo Bukarešta".

Dinamo-Steaua

Gre za mestnega tekmeca Steaue, nadvse zanimiv pa je način, kako je do tega lahko sploh prišlo. Navijači Dinama so vzpostavili stik z vodstvom Steaue in jim pod pretvezo, da so profesionalci pri pripravi koreografije, ponudili sodelovanje. Na stadionu naj bi tako pripravili izjemno koreografijo in vzdušje, Steaua pa je ponujeno seveda sprejela.

Kakopak so imeli "organizatorji" pri vsem skupaj proste roke, prav tako jih nihče ni nadzoroval, posledično je nastala izjemna potegavščina, s katero so se navijači Steaue poklonili mestnemu tekmecu. Za nameček je Steaua ponižanje doživela tudi ob koncu tekme, saj jo je angleški velikan premagal s 5:0.

Članki iz rubrike