pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

nu
nu
0 27.09.2016 17:19:41

Katar bo zgradil beduinski tabor za nogometne navijače

Dreamstime
Katar bo leta 2022 gostil svetovno prvenstvo v nogometu, z zemeljskim plinom in nafto bogata arabska država pa namerava za potrebe velikega športnega dogodka sredi puščave zgraditi beduinski tabor, ki bo sprejel dva tisoč obiskovalcev.

Prireditelji pričakuje, da bo Katar v času sklepnega nogometnega turnirja obiskalo več kot pol milijona nogometnih privržencev iz celega sveta. Večina jih bo nastanjenih v hotelih in apartmajih, v beduinskem taboru pa bo možna nastanitev v šotorih v neposredni bližini stadiona.


"Obiskovalcem bomo ponudili možnost, da Katar in svetovno prvenstvo v nogometu doživijo na povsem drugačen način. Ponudba v taboru bo pestra in raznovrstna, a dostopna tudi za tiste s tanjšimi denarnicami," je dejal Abdulaziz al-Mawlawi, sicer član organizacijskega odbora SP 2022.

Katarski prireditelji pričakujejo, da bo del nogometnih zanesenjakov zavoljo bolj liberalnega odnosa do alkohola nastanjenih v sosednjih državah, kot so Združeni arabski emirati ali Bahrajn, organizacijski odbor pa ni razkril ali bo v tako imenovanih navijaških središčih po Katarju dovoljeno točenje alkoholnih pijač.

Članki iz rubrike