zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

nu
nu
1 27.02.2017 10:22:31

Kakšen junak! Soigralec bivšega člana Celja tekmecu rešil življenje (video)

vszi
Na tekmi češke lige je prišlo do čisto prave drame.

Pretekli konec tedna sta se v državnem prvenstvu Češke pomerila tudi Bohemians in Slovacko. Na prvi pogled je bila tekma sila nezanimiva, saj se je končala z dolgočasnim rezultatom 0:0, toda gledalci so bili vseeno priča drami. In to kakšni! Po pol ure igre je namreč domači vratar Martin Berkovec nesrečno in silovito trčil s soigralcem Danielom Krchom, posledice pa so bile grozljive.

Berkovec je negiben obležal na tleh, več kot očitno je izgubil zavest. Vse skupaj je postalo toliko huje, ko je postalo jasno, da je nesrečni vratar pogoltnil jezik. Posledično je bilo v nevarnosti celo njegovo življenje, saj bi se lahko zadušil. Toda na njegovo srečo je bil eden od gostujočih nogometašev dovolj priseben. Francis Kone je nemudoma stekel do Berkovca, s prsti segel v njegova usta in preprečil najhujše.

francis kone
Francis Kone
vszi

"Rad bi se zahvalil Francisu Koneju za njegovo posredovanje in prisebnost. Res sem si oddahnil in še enkrat hvala!" se je kasneje, ko je bilo z njim že vse v najlepšem redu, Berkovec zahvalil Koneju. Slednji je ob tem pojasnil, da se mu je že četrtič v karieri zgodilo, da je nekomu pomagal na takšen način!

Kot zanimivost omenimo, da je bil priča celotni drami tudi izkušeni makedonski nogometaš Veliče Šumolikoski. Marsikdo se bo Konejevega soigralca spomnil tudi po tem, da je med letoma 1999 in 2002 igral v Prvi ligi Telekom Slovenije, v kateri je nosil dres kluba iz Celja.

Članki iz rubrike